Sült (hasáb) krumpli melegen tartása?
Sült (hasáb) krumpli melegen tartására kérnék tippeket.
Nagyobb családi ebéd lesz (15+fő) és többek közt ez lesz az egyik körítés. Kihagyni nem lehet, van aki ragaszkodik ehhez.
A fő gond, hogy ennyit csak több lépcsőben lehet kisütni, mire elkészül az összes, az első adagok kihülnek.
A sütőbe nem tudom betenni, mert ott egyéb fogások sülnek, nincs hely rá.
Ezért keresnék olyan ötleteket, amivel sütö nélkül meg lehetne oldani, hogy ne hüljön el a krumpli, mire ennénk.
Minden segítő ötletet előre is köszönök.
#10 :DD Igazán csúcsszuperzseni vagy :)
(Mikor összeköltöztünk a párommal, nem volt húsklopfolónk. Simán behozott egy vasrudat és "szétverte" a húst :D Főzni azt abszolút nem tud, de nagyon találékony)
ON: amúgy tényleg tök jó ötlet,kérdező majd írd meg, hogy bevált-e
A vicc, hogy ugyanezt a módszert szoktam alkalmatni egy speciális gombóc (szintén köret) melegen tartására, csak éppen a krumplihoz nem jutott volna eszembe.
Majd visszaírok, milyen lett végül is, de szerintem valószínüleg müködik.
Igen, néha kifejezetten pozitív tud lenni egy-egy kérdés, amít nem jön egy-két troll hozzá.
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat meg a jó hangulatot.
A szóban forgó melegen tartók nem igazán erre valóak.
Valamit ér, de messze nem tökéletes.
Azok a jellegű melegentartók szaftosabb ételekhez kiválóak, ragukhoz, de egy sültkrumplihoz, ami itt-ott ér hozzá, nem épp optimális.
Fentről melegítve infra lámpával már valamivel jobb eredményt lehet elérni, de az is csak vékony rétegben működik jól.
Első körben mindenképpen a sütőt használnám, akkor is, ha sül benne valami. Pláne, ha elektromos sütő, és tudod keringetni a levegőt.
Olyan nincs, hogy nincs benne hely, csinálni kell.
Visszamelegíteni pár adag krumplit az 5 perc, addig bármit ki lehet venni, le se hűl, és utána visszarakod. (hacsak nem mondjuk piskótát sütsz.)
A másik módszer, ha van olajsütő, és alapból abban sütöd.
3/4 részig kell megsütni, az egészet, és amikor kell, akkor már csak rápirítasz, magas hőfokon , kisebb adagokban.
Hiába ugyanúgy csak kis adagokban tudod sütni, tized annyi ideig sül, mert nem -18 fokról kezded sütni, a 10%-is gyárilag elősütött krumplit, hanem 40-50 fokról sütöd a 80%-os krumplit.
Szenvedtem már le így párszáz fős csoportokat... hát elég nagy sz0pás, de van, hogy csak ez van. Pláne mikor még nem voltak komoly légkeveréses sütők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!