Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sült (hasáb) krumpli melegen...

Sült (hasáb) krumpli melegen tartása?

Figyelt kérdés

Sült (hasáb) krumpli melegen tartására kérnék tippeket.


Nagyobb családi ebéd lesz (15+fő) és többek közt ez lesz az egyik körítés. Kihagyni nem lehet, van aki ragaszkodik ehhez.

A fő gond, hogy ennyit csak több lépcsőben lehet kisütni, mire elkészül az összes, az első adagok kihülnek.

A sütőbe nem tudom betenni, mert ott egyéb fogások sülnek, nincs hely rá.

Ezért keresnék olyan ötleteket, amivel sütö nélkül meg lehetne oldani, hogy ne hüljön el a krumpli, mire ennénk.


Minden segítő ötletet előre is köszönök.



2021. dec. 15. 17:35
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Okay, igazad van te vagy a legjobbb, a zsenik között is :)!
2021. dec. 16. 07:32
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Tudod mi meló volt ebben, hogy pasi létemre is hozzá tudtam szólni a konyhai dolgokhoz ? :))))))
2021. dec. 16. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

#10 :DD Igazán csúcsszuperzseni vagy :)


(Mikor összeköltöztünk a párommal, nem volt húsklopfolónk. Simán behozott egy vasrudat és "szétverte" a húst :D Főzni azt abszolút nem tud, de nagyon találékony)


ON: amúgy tényleg tök jó ötlet,kérdező majd írd meg, hogy bevált-e

2021. dec. 16. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 A kérdező kommentje:

A vicc, hogy ugyanezt a módszert szoktam alkalmatni egy speciális gombóc (szintén köret) melegen tartására, csak éppen a krumplihoz nem jutott volna eszembe.

Majd visszaírok, milyen lett végül is, de szerintem valószínüleg müködik.

2021. dec. 16. 16:46
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Esküszöm felüdülés olvasni egy ilyen jó hangulatú fórumot!
2021. dec. 16. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 A kérdező kommentje:

Igen, néha kifejezetten pozitív tud lenni egy-egy kérdés, amít nem jön egy-két troll hozzá.

Köszi mindenkinek a hozzászólásokat meg a jó hangulatot.

2021. dec. 16. 18:01
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
#13 , Nem véletlen az, hogy nem volt húsklopfolótok. Én is elraktam a sodrófát, a seprűt és a tányérokat.... :)))
2021. dec. 16. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

A szóban forgó melegen tartók nem igazán erre valóak.

Valamit ér, de messze nem tökéletes.

Azok a jellegű melegentartók szaftosabb ételekhez kiválóak, ragukhoz, de egy sültkrumplihoz, ami itt-ott ér hozzá, nem épp optimális.

Fentről melegítve infra lámpával már valamivel jobb eredményt lehet elérni, de az is csak vékony rétegben működik jól.



Első körben mindenképpen a sütőt használnám, akkor is, ha sül benne valami. Pláne, ha elektromos sütő, és tudod keringetni a levegőt.

Olyan nincs, hogy nincs benne hely, csinálni kell.

Visszamelegíteni pár adag krumplit az 5 perc, addig bármit ki lehet venni, le se hűl, és utána visszarakod. (hacsak nem mondjuk piskótát sütsz.)


A másik módszer, ha van olajsütő, és alapból abban sütöd.

3/4 részig kell megsütni, az egészet, és amikor kell, akkor már csak rápirítasz, magas hőfokon , kisebb adagokban.

Hiába ugyanúgy csak kis adagokban tudod sütni, tized annyi ideig sül, mert nem -18 fokról kezded sütni, a 10%-is gyárilag elősütött krumplit, hanem 40-50 fokról sütöd a 80%-os krumplit.

Szenvedtem már le így párszáz fős csoportokat... hát elég nagy sz0pás, de van, hogy csak ez van. Pláne mikor még nem voltak komoly légkeveréses sütők.

2021. dec. 16. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!