Miért ropogósabb a fagyasztott hasábburgonya, mint a saját kezűleg előkészített friss krumpli?
Figyelt kérdés
Úgy tűnik, mintha a fagyasztott üreges lenne, és frissen nagyon jó ropogós, de ahogy áll egy kicsit, nagyon száraz lesz. Ellentétben a gumóssal, amelyik kicsit kajla megsütve, de nem szárad ki, valamivel tovább marad jó a textúrája.
Ha tényleg üreges a fagyasztott, akkor azt hogy csinálják? Fagyasztás során változik meg a szerkezete?
2019. máj. 22. 18:04
1/5 anonim válasza:
Pontos okát nem tudom, de ha a víz megfagy, roncsolja a sejteket az biztos. Erre tippelek.
2/5 anonim válasza:
A fagyasztott azért ropogósabb, mert már félig megsütik,ugy fagyasztják.
Ha a friss krumplit úgy sütöd, hoyg elöször csak addig, amíg kérge lesz, de még fehér, aztán megvárod, mire kihül és utána újra átsütöd, az is olyan lesz.
3/5 anonim válasza:
4/5 anonim válasza:
Tök fura, én pont fordítva tapasztalom, a mirelitet nem tudom egyszerűen úgy kisütni, hogy ne egy löttyedt valami legyen a végeredmény, ha viszont nyers krumpliból magam csinálom, az jó ropis lesz... :D
5/5 anonim válasza:
Valószínüleg a fagyasztottal az a baj nálad, hogy soakt teszel egyszerre az olajba és lehüti. Csak olyan keveset szabad egyszerre beletenni, hogy az olaj forrása ne álljon meg. Ha ugyanis az olaj nem forr, akkor a krumpli nem sül, hanem ázik és ezért lesz löttyedt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!