Fél éve lejárt szavatosságú fagyasztott zöldség ehető még?
Figyelt kérdés
2019. máj. 21. 11:53
3/6 A kérdező kommentje:
:D Nekem is ez a két dolog jár a fejemben. Fehérrépa, zöldbab meg ilyesmik vannak benne.
2019. máj. 21. 12:06
4/6 anonim válasza:
A szavatosság csak azt jelenti, hogy addig garantálják az optimális ízt és állagot. Ennek lejárta után sincs baja, csak elöfordulhat, hogy nem tökéletes az élvezeti értéke, de megbetegíteni nem fog.
Emellett a szavatossági iröd úgy állapítják meg, hogy a feltételezhetöen garantálhaó idötartam kétharmadát írják rá, mert így egész biztos nem lehet elötte semmi gond vele.
A fagyasztott zöldségeket minden további nélkül meg lehet enni akár egy évvel késöbb is, nem romlik meg, csak az íze csökken, de ezt végsö esetben erösebb füszerezéssel ellensúlyozni lehet.
5/6 anonim válasza:
Kutya bajod nem lesz tőle, legfeljebb nem azt az élvezetet nyújtja. Üveges ha kiolvasztod, nem roppanós, az íze a nullával egyenlő, de igazából ehető.
6/6 anonim válasza:
Nálam tavalyi meggyek vannak a fagyasztóban, jégkrémet szoktam belőle készíteni.
Zöldségek esetleg valami rakottnak még jók lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!