Milyen finom és tápláló ételt lehet készíteni fagyasztott hasábburgonyából és fagyasztott csirkemellfiléből?
ezt a két fő alapanyagot találtam a fagyasztóban. recept alapján szerintem el tudok készíteni nem túl bonyolult ételeket, és tudom hogy a neten van millió leírás, de nem tudom hogyan találom meg azt gyorsan ami erre a kettőre épít. bízom a segítségetekben!
23/f
a fagyasztott hasábkrumpli sütni való. vagy forró olajban kisütöd pirosra, papírtörlőre szeded szűrőlapáttal, vagy egy kis fűszeres (bors, majoranna, só, stb ) olajban átforgatod, és sütőpapíros tepsiben sütőbe tolva megsütöd. egyszer legalább át kell forgatni.
a fagyos csirkemellet kiengeded, majd felszeleteled, besózod, borsozod. serpenyőben olajat forrósítasz, majd a húst lisztbe mártva, hirtelen kisütöd. elég neki kb 4-4 perc oldalanként.
ha van kedved be is panírozhatod és kiránthatod.
ezek a legegyszerűbbek, amit kezdhetsz velük.
A sültkrumpli mellé persze csinálhatsz szaftos, pörkölt, tokány,lecsóscsirke, vagy valami paradicsomosat is.
ha nem találsz az említett oldalakon, itt biztosan ír valamelyikőnk ilyen jellegű receptet is, ha itt kéred.
köszönöm az eddigi válaszokat !
valamit csak összehozok. remélem : )
a csirkemellet kisüthetem abban az olajban amiben a krumplit ?
éééés. a panírozáshoz úgy veszem észre, kell zsemlemorzsa. olyanom nincs. anélkül is megsüthetem olajban a húst ?
ja, és hat napja lejárt a szavatossága, azt írja a csomagoláson. de hát fagyasztóban volt, ha jól átsütöm gondolom nem lesz belőle baj. vagy igen ?
vagy a csirkemellet nem olajban kell megsütni, hanem lábosban ?
és az úgy jó ha forralok vizet és ráöntöm a húsra és úgy kiolvasztom ?
bocsi a sok idétlen kérdésért, de totál nem vagyok képben, légyszi segítsetek mert éhen pusztulok !
elég, ha a fagyosat langyos vízbe állítod, dupla neylonzacskóban. egyszer cseréld a vizet. kb fél óra múlva szeletelhető lesz. igen, jó lesz a krumplihoz használt olaj is, de szűrd lehetőleg át, és a serpenyőbe kb csak egy ujjnyiban süsd a szelethúsokat.Addig a krumplit tedd be a sütőbe, hogy ne hűljön ki.
ha nincs prézlid, csinálhatsz nagyon sűrű palacsintatésztát is, így párizsias lesz. előtte mártsd lisztbe, majd a masszába, de ehhez viszont jó a krumliból megmaradt bő olaj is. 1-2 perc alatt megsül egyik fele, majd fordítsd meg. ha szép barnáspiros, akkor kész.
Prézli helyett összetört kukoricapehelybe is forgathatod, úgy is finom.
nincsen sütőm sajnos, csak ilyen főzőlap. kikentem zsírral egy lábost, abban fogom megsütni a husit. remélem nem csinálok hülyeséget, googléztam és írták helyenként hogy oké, szóval szerintem jó lesz.
köszönöm egyébként nagyon a hasznos válaszokat !
A csirkemellet panírozd be és rántsd ki vagy csinálhatsz párizsias panírt is, ahhoz nem kell zsemlemorzsa.
A krumplit meg süsd ki olajban meg a csirkemellet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!