Az igaz, hogy a burgonyaköret hízlal?
Pl. csirkecomb + hasábburgonya/püré stb.?
Milyen körettel érdemes enni az ebédet, ha tartani akarom a formám?
Rizs? Párolt zöldség?
Csak a kalóriatöbblet hizlal.
Ehetsz zöldségköretet, de a szükséges kalóriát akkor is be kell vinned a nap folyamán, nem ehetsz csak fehérjét és némi zöldséget, mert az koplalás.
A rizs is szénhidrátbomba (jó, vizes, mint a krumpli, de az), persze ez még nem gond, a legtöbb ember szénhidrátra alapozza az energiabevitelét. De ehetsz sok zsírt is, csak legyen meg a kalória és a szükséges tápanyagok.
továbbá a burgonya és a rizs nagyon megemeli a vércukorszintet is. A hasábburgonya a legrosszabb az összes burgonyaköret közül. Talán a burgonyapürével pariban van. Az is rossz.
Érdemesebb sütőben sütni, kellemesen megfűszerezve és éppen csak kevés olajjal megspriccelve. Így egy fokkal jobb, de ez sem fogyókúrás vagy súlytartó változat.
Párolt zöldség jó, de rá lehet unni, ha mindig azzal akarod kiváltani a burgonyát vagy rizst.
Megpróbálhatod a karfiolrizst. Remek választás, s ha jól készíted el, megkedveled, csodás.
Vagy bőséges friss saláta is jó. Akár úgy is, hogy csökkented, de nem hagyod el a burgonyát vagy riszt egészen.
A burgonya önmagában egy kalóriaszegény, de vitamindús, egészséges étel.
A gond az olajban sütéssel van, ill. a pürében pl. a zsíros tejtermékekkel.
Tehát a héjában sült krumpli, kevés olíva vagy más növényi olajjal készített steak burgonya vagy a sütőben sült hasábburgonya, házi krokett, tejtermék helyett növényi tejes burgonyapüré kifejezetten diétás, egészséges.
Az olajban sütött, állati, telített zsírokat tartalmazó burgonyaétel viszont kalóriabomba és egészségtelen.
Köret meg ezer féle van: saláták, rizs (barna, fekete, vörös,vad...), quinoa, kuszkusz, hajdina, árpa, polenta, párolt zöldségek, zöldségpüré (cékla/borsó/karfiol, stb.)
Kedves utolsó!
Erre a szénhidrátos-inzulinrezisztenses dologra tudnál példát mondani?
Nem teljesen értem.
Ahogy az utolsó is írta: és ennek oka, hogy a telített zsírral telítődött sejtek nem engedik be az inzulint, így a cukor visszalökődik a véráramba, és magas vércukorszintet eredményez.
Ha nincs telített zsír fogyasztás vagy nem túlzó akkor ez a probléma nem áll fenn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!