Ki milyen alakúra vágja a krumplit a paprikáskrumpliba? Vita kerekedett belőle, azért ez a "fontos " kérdés.
Én hasábra vagy hogy mondjam, nem négyzetes oszlop hasáb, hanem nagyobb és amorfabb, ahogy a krumpliból adódik. Nekem kötelező így vágnom és kész, bár ma már elviselem a kockát is, ami könnyebb. Karikára semmiképp.
De teljesen mindegy, hogyan vágjuk, a fenti az rám vonatkozik, más vághatja, amilyenre tetszik.
Egyszer bográcsoztam egy csoporttal, mindenki más alakúra vágta :) Ez nem baj.
Butaság effélén vitázni. Mindenki főzze a saját különbejáratú paprikáskrumpliját, ahogy akarja, amúgyis, azt tapasztaltam, hogy mire elkészül, jól összeférnek a különböző alakok, úgyis az íz fontos. Max. chipsre vágva kavarna be, bár akkor valószínűleg szétfőne, mire a nagy darabok megfőnek s az se baj, nekem legalábbis...
Elvileg "szabályosan" - szakkönyvek szerint - a közepes méretü krumplikat hosszában 4-6 "gerezdre" kell vágni, az a szabályos alak.
De ettöl függetlenül mindenki olyanra vágja, amilyen neki tetszik. A hosszúkás formának az az elönye, hogy mivel nagyobb darabok, nem esik olyan hamar szét és megmarad a formája akkor is, ha már egész puha a krumpli. A karika/kocka viszont könnyebben szétmálik - más kérdés, hogy sokan éppen úgy szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!