Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha nem karaj , akkor talán comb ?

Ha nem karaj , akkor talán comb ?

Figyelt kérdés
Szoktam vásárolni elviteles helyről főtt ételt. Rántott húsból két félét csinálnak , csirke mellet és karajt. Viszont a karaj sokszor jóval nagyobb, mint amit úgy gondolnék, hogy ki lehet hozni egy karajból. Elképzelhető, hogy combból, vagy egyéb húsból csinálják és csak ráfogják, hogy karaj ? Vagy esetleg srégen vágják a nyers húst és azért nagyobb ? A NÉBIH megbüntetné őket, ha nem abból csinálják, mint, ami ki van írva, vagy ez egy teljesen bevett szokás ? Jó, amit csinálnak , sőt, jobb, mint amit otthon csinálok. Egyszer beszélgettem az egyik dolgozóval és, akkor szóba került a panír anyag. Én a szokásos módon - liszt - tojás - zsemlemorzsa forgatással csinálom, ők meg úgy néz ki , mintha a lisztet összekevernék a tojással, talán még a zsemlemorzsával is. Dehát ez is egy komoly szakma, sok az apró trükk, amit a háztáji sütögető nem ismer.

2021. dec. 8. 19:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Otthon is meg tudod csinálni.... Ha veszel karajt, jó vastag szeleteket vágsz, és kiklopfolod 3-4 mm-nyi vékonyra....
2021. dec. 8. 19:49
 12/23 anonim ***** válasza:
61%
Figyelj: Ha én birkapörköltet kérek egy étteremben, és helyette bundás kenyeret adnak de nagyon finom és nem tudom megállapítani hogy nem birkapörköltet ettem, akkor semmi gondom nem lesz.
2021. dec. 8. 19:51
 13/23 anonim ***** válasza:
88%
Nem csak kloffolni kell, hanem két szeletet nem teljesen szétvágni, kihajtani, és egy nagy szeletet csinálni belőle.
2021. dec. 8. 19:58
 14/23 anonim ***** válasza:
71%
13: ezen már rég túlvagyunk, olvass vissza! :-) Még videót is hoztam.
2021. dec. 8. 20:05
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Vastag és dupla karajszeleteket vágnak és azt klopfolják tányér méretüre.

Combot nem szokás rántani, karaj helyett meg végképp nem, azért komoly büntetés járna, ezt nem kockáztatják.

2021. dec. 8. 20:43
 16/23 anonim ***** válasza:
95%

#9: "A klopfolás csodákra képes.."

Igen! Régen, a vonatok UTASELLÁTÓ büfékocsijaiban a bécsis zsemlébe a rántotthúshoz a húst olyan papírvékonyra klopfolták, hogy csoda, hogy be tudták panírozni. Egy szeletet talán kihoztak egy kocka húsból. Tudtak trükköket...

2021. dec. 8. 20:53
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
#15 combot is szokás rántani, én aki hozzá vagyok szokva hogy csak csirkemellet meg darált hús eszek, esetleg szénné tisztított karajból rántotthúst, egyszer nagyon meglepődtem mikor a csirkecombfiléből készült lapost húst menzás körülmények között megkóstoltam és sokkal jobb élményt nyújtott mint egy mell
2021. dec. 8. 22:16
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok, de az is ilyen papírvékonyra volt költséghatékonyan klopfolva, szóval lehet csak azért nem éreztem ha nem is volt teljesen színhús, ellenben tényleg finom volt
2021. dec. 8. 22:18
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Én csináltam míg szegény apukám élt sertéscombból rántott húst, de darált húsból, mert egyébként nem tudta volna elrágni.

Akkoriban azt hittem, hogy ez az én találmányom, de azóta láttam YouTube videón SZazsutól, hogy létező dolog.

https://www.youtube.com/watch?v=LBCIEqdUfWk

A sertéscombból rántott hús eléggé többesélyes dolog, függ a disznó korától, nemétől, hogy mennyire lesz rágható.

Viszont darált hússal egy porhanyós csoda - és semmi nem kell bele, hogy összetartsa, még tojás sem - amit aztán akkorára formázol, amekkorára akarod.

2021. dec. 9. 06:46
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
17-18-as: a 15-ös vagyok. Azt természetesen tudom, hogy lehet combot is rántani, de ha étteremben rántott karaj van az étlapon, akkor nem készíthetik combból a rántott húst. Nem azért, mert nem jó, hanem mert nem az, amit a vendég rendel.
2021. dec. 9. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!