Mi van ha a sertés karaj kissé rózsaszín marad ?
Figyelt kérdés
Kb 3/4 kilós karaj vagy 2 órát párolódott / sült tepsiben, fólia takarással. Mikor kivettem, levágtam egy darabot kóstolásra. Úgy gondoltam hogy eleget volt bent. Másnap, mikor további szeletet vágtam előkerült egy rózsaszínes belső réteg. Nem sült át teljesen. Mennyivel veszélyesebb ez, mint mikor a marha húst félig véresen eszik ?2021. nov. 9. 00:03
1/4 anonim válasza:
2/4 A kérdező kommentje:
Medium well-re hasonlít leginkább.
2021. nov. 9. 01:03
3/4 anonim válasza:
De igen, teljesen átsült, 2 óra, plusz pihentetés alatt ez látatlanul is garantálom neked.
Teljesen más okból más a színe, pl. szuvidált, lassan "párolt" húsoknál (pl. tarjánál) is ugyanez van. Teljesen puhára megfő, akár annyira is meg lehet szuvidálni, hogy szétessen , akkor is rózsaszín lesz belül. Gondolom a kíméletesebb hőbehatásnak köszönhető, a pontos kémiai folyamatokkal nem vagyok tisztában, csak láttam már néhány száz kiló ilyen húst.
Úgyhogy megnyugodhatsz, az a karaj 100%-ban át van sülve, pontosabban párolva.
4/4 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy a kutyám meg azt mondja, hogy nincs teljesen átsülve, de szívesen megeszi helyettem, mert neki ellenállóbb a gyomra bacik ellen. :)
2021. nov. 9. 15:12
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!