Anyósomtól kaptam FEKETE RETKET és PÓRÉHAGYMÁT, megkért estére készítsek vacsorát ebből és elment. Én még sohasem készítettem belőlük semmit! Mit ajánlotok? Nekem ezek csak 'zöldségek ... . Főzzem meg avagy mit tehetek?
Ha ezt nyersen megeszed, éjszaka a tapétát is lefingod a falról.
Én a helyedben csinálnék egy bármilyen vacsorát, aztán megpucolnám hozzá a retket meg a hagymát, és onnantól az eszik belőle, aki akar... pl. az anyósodnak jó étvágyat kívánok hozzá, aki meg nem akar, az nem eszik belőle.
Vacsorát készíteni ebből nyilván nem lehet, mert alkalmatlan rá.
Bármilyen hozzá illő vacsorának, csak a kiegészítője lehet.
De tekintve, hogy mindkét alapanyag meglehetősen intenzív ízű és hatású, így eléggé megosztó is, ki szereti, ki nem, vagy ki vállalja be hogy lufivá váljon...
A retekböl lereszelve joghurttal finom saláta lesz de előtte sózd le, plusz pici cukor.ecet.
A póréhagymaból csinalhatsz francia hagymalevest.
Póréhagyma krémleves
Fekete retek pucolva fuszerekkel olajjal forgatva kockara vagva megsut. Lehet levesbetét.
Mellé egy grilled cheese
Vagy osszevagod hagymat, krumllit, edeskrumplkt, repat, mas hagymakat, retket es megsutod fuszeresen. Az a koret. Melle meg valami hus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!