Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ételmelegítés mikró nélkül?

Ételmelegítés mikró nélkül?

Figyelt kérdés

Mostanában úgy érzem kezd elegem lenni a mikróból, rettenetesen lassú mire az egész adag étel átmelegszik és nem jéghideg a közepe. (Sokszor már inkább megeszem hidegen, nincs türelmem és munkanapokon időm sincs kivárni mire megmelegszik, 10x kivenni és megkevergetni, visszarakni, stb..)


Akik nem használnak mikrót, mit használtok helyette melegítésre? Szívesen használnám a főzőlapot inkább, de az úgy plusz egy mosogatnivaló edény... Van még ezen kívül bármi életszerű alternatíva?


jan. 28. 11:58
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
86%
A mikro a leggyorsabb módszer.
jan. 28. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/29 anonim ***** válasza:
92%

Hát nem tudom te milyen mikrót használsz.De nekem elég félidőben átkeverni egyszer.Pedig én egy nagyobb;bő egy literes tányérból eszem.Ami majdnem csurig van pakolva kajával.Abban is melegítem az ételt.Ennek az adagnak olyan 5 perc elég .Kb. 3 perc után kiveszem átkeverem.Aztán visszateszem még 2 percre.És kész.600 watton zajlik a művelet.

-------------------------------------------------------------------------

Levest viszont nem melegítek mikróban.Azt a tűzhelyen egy nyeles lábasban.És abból is eszem meg.Nem merem ki külön tányérba.

De van még más megoldás is.Fogsz egy lábast abba öntesz egy kevés vizet.Azt teszed a tűzhelyre.A lábasra pedig a tényért a melegíteni kívánt étellel.Így a kaját a gőz melegíti föl.

jan. 28. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/29 anonim ***** válasza:
94%

Nem tudom milyen étel lehet az, ami egy adag és nem melegszik meg 3 perc alatt. Vagy rossz a mikro.

Nincs 3 perced?

jan. 28. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/29 Szervizmérnök úr ***** válasza:
88%

Ételfutáros kajákat, dobozt, ételhordót lehet tenni a fűtőtestre (ha olyan), amikor az meleg és nyilván előre kell tervezni, mert lassabb, de alaposabb.

Mikrosütőnél is egyes esetekben pont vissza kell venni a teljesítményt (szakaszos üzem), mert akkor lassabb, de valamivel kiegyenlítettebb az átmelegedés.

Hogy nincs türelmed hozzá, arra nem tudok mit lépni. Nekem sem mindenhez van, de megoldható.

Forrólevegős sütővel is lehet kísérletezni

jan. 28. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/29 A kérdező kommentje:

#1

Főzőlapon gyorsabb lenne, csak az a bajom hogy akkor plusz edényt kellene mosogatni.


#2

#3

3 különböző mikrót használok a mindennapokban (otthon van 1, munkahelyen 2), előző lakhelyeken is használtam legalább 3-4 különböző darabot, mindig mindegyikkel ezt tapasztaltam - de ismerőseim is panaszkodnak hogy tetű lassú mire átmelegszik az egész. Persze a teteje az hamar forró lesz, azzal nincs gond...


"Fogsz egy lábast abba öntesz egy kevés vizet.Azt teszed a tűzhelyre.A lábasra pedig a tényért a melegíteni kívánt étellel.Így a kaját a gőz melegíti föl."

Ezt holnap kipróbálom. :)

jan. 28. 12:53
 6/29 anonim ***** válasza:
88%

Attól is függ mi a kaja.


Fagyott, csak hideg, darabos, leves, stb nem mindegy.

jan. 28. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/29 anonim ***** válasza:
88%

Ez a bain-marie módszer amit a kettes írt inkább csokoládé olvasztáshoz jó, meg sütemény krémekhez.


És lassú, meg koszolós. Ha a főzőlapon melegítés után egy edényt elmosni nincs türelmed, ehhez végképp nem lesz, mert itt két edény lesz, amiből egy nem csak forró, de vízben úszik és tele is van kajával.


Kérdező, tök normális, hogy 4-5 perc kaját felmelegíteni. Tedd be, menj el kezetmosni, keress egy filmet a vacsorához.

jan. 28. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/29 anonim ***** válasza:
50%

7

Miért lenne koszolós?Van egy lábas meg egy tányér.Ez két edény.Az egyikben csak víz van.Azt csak el kell önteni a végén.Aztán kész.A másik edény meg maga a tányér amiből az étel fogyasztásra kerül.Azt amúgy is el kell mosni.

jan. 28. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/29 anonim ***** válasza:
84%

"Főzőlapon gyorsabb lenne,"

Ezt kétlem, de tegyük fel indukciós főzőlapod van, ami esetleg felveszi a versenyt a mikróval

"csak az a bajom hogy akkor plusz edényt kellene mosogatni."

Tehát: A plusz edény mosogatását belekalkulálva, bőven lassabb, mint a mikró.

Vízgőzzel melegíteni minimum 5-ször annyi idő.

jan. 28. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/29 anonim ***** válasza:
65%

8, mert ha egy lábast nem akar elmosni, egy lábast ÉS egy tányért majd el fog?


És tapasztaltból, hacsak nincs ideális körülmény hozzá, meg nem gyakorlott szakács csinálja, megy minden mindenhova. Sok kezdő cukrász három-négyszer befürdeti a csokoládét a vízbe ebben mire ráérez.


És a kérdező nem tűnik konyhatündérnek.

jan. 28. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!