Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ételmelegítés mikró nélkül?

Ételmelegítés mikró nélkül?

Figyelt kérdés

Mostanában úgy érzem kezd elegem lenni a mikróból, rettenetesen lassú mire az egész adag étel átmelegszik és nem jéghideg a közepe. (Sokszor már inkább megeszem hidegen, nincs türelmem és munkanapokon időm sincs kivárni mire megmelegszik, 10x kivenni és megkevergetni, visszarakni, stb..)


Akik nem használnak mikrót, mit használtok helyette melegítésre? Szívesen használnám a főzőlapot inkább, de az úgy plusz egy mosogatnivaló edény... Van még ezen kívül bármi életszerű alternatíva?


jan. 28. 11:58
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
88%

Sütőben is melegítheted letakarva.

De még mindig a mikro a leggyorsabb.

jan. 28. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/29 anonim ***** válasza:
61%

10


De a lábast miért kellene elmosni?Abban csak a víz melegszik.Abba étel nem kerül.A végén elönti a vizet.És annyi..Természetesen célszerű mélytányért használni.Úgy nem keveri mellé az ételt.Arról,hogy ez a módszer működőképes és nem bonyolult már meggyőződtem.

Vagy te hogyan képzeled el pontosan ezt a műveletet;mitől lenne olyan bonyolult,hogy mindenképpen egy gyakorlott szakács kell a hibátlan végrehajtásához?

jan. 28. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/29 anonim ***** válasza:
85%

12, Én vendéglátásban dolgozom, és jó tíz éve látom őket. 😆


Általában az szokott lenni, hogy a vízben úszó edény (mélytányér?) átmelegszik, ettől emberünk elejti, belecsobban a vízbe, a benne lévő kaja vizes lesz, és jól összekoszol mindent, lábast, platnit, saját magát is.


Az erre gyártott speciális edénnyel kicsit nehezebb elcseszni, de még azzal sem lehetetlen.

jan. 28. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/29 anonim ***** válasza:
24%

13



Oké.Úgy látom kicsit félreértettük egymást..Akkor leírom pontosan,hogy mire gondoltam.

Először kell keresni egy olyan edényt,lábast amire passzentosan illeszkedik a tányér.Így nem szökik el a gőz.És bele sem tud esni a vízbe.Vízzel elegendő csak ha mondjuk negyedig van töltve a lábas.

Tehát a vízzel nem is érintkezik közvetlenül a tányér.Hanem a víz felforrása után keletkező forró gőz melegíti föl a tányért.Ami pedig átadja a hőt az ételnek.

jan. 28. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/29 anonim ***** válasza:
68%
Lehet főzőlapon vagy sutoben is de mindketto lassabb es utobbi meg szarit is
jan. 28. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/29 anonim ***** válasza:
85%
14, Ez szép gondolat, de szerintem ha ilyen kérdéseket tesz fel, nics túl jól felszerelt konyhája.
jan. 28. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/29 anonim ***** válasza:
90%

Olvasom itt ezeket a nagy eszmecseréket, oda-vissza, hogyan kell vízgőz fölött melegíteni, miért igen, miért nem...

Csak sok bába közt elvész a gyerek. Lemarad a lényeg, ami értelmetlenné teszi az egész vitát.


A kérdezőnek 2 baja van a mikróval:

Lassú, és sok neki a maximum 3 , de reálisabban inkább 2 megkeverés. (A 10 elég nagy túlzás)


Na most a vízgőz fölötti melegítés 2 szempontból egészen biztos, hogy nagyságrendekkel rosszabb, mint a mikrózás:

Sokkal, sokkal lassabb, és kb. folyamatosan keverni kell. Pláne egy szárazabb, darabosabb ételt, ami csak itt-ott ér hozzá a meleg edényhez.

jan. 28. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/29 anonim ***** válasza:
45%

17.

Jó..

Hát akkor csináljon különféle leveseket.A levest majdhogynem gyorsabban meg lehet melegíteni a tűzhelyen mint a mikróban.Mert rá lehet tekerni a maximumra a lángot.A leves nem ég oda.És kevergetni sem muszáj folyamatosan.

jan. 28. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/29 A kérdező kommentje:

#9

Igen, indukciós főzőlapom van. Már megszoktam hogy gyors, pl. vízforraláshoz sokkal gyorsabb mint a vízforralók. Ebből kiindulva egy adag ebédet is gyorsabban felmelegítene (főleg, hogy lehetne melegítés közben keverni).


#10

Én úgy értelmeztem, hogy a lábosba csak víz kerül, abba pedig egy tányérban a kaja. A vizes lábost nem kéne elmosni, csak kiönteni a tiszta vizet belőle... De akkor lehet, hogy én értettem félre valamit.


#11

Sütő sok idő mire bemelegszik. :) Plusz az munkahelyen nincs.


#17

2-3 keverés után még mindig csak foltokban meleg a kaja mikrózás után.


#18

Igen, levest könnyű tűzhelyen, de szinte soha nem eszek levest. :D

jan. 28. 15:12
 20/29 anonim ***** válasza:
68%

Csak akkor lassú a mikrós melegítés ha A) fagyott ételt teszel bele, vagy B) a hűtőből veszed ki és a hideg edényben melegíted. Minden más esetben maximum 5 perc (jellemzően kb 3 egy normál adag esetén).

Tippek: Állítsd nagyobb teljesítményre vagy tedd át az ételt szobahőmérsékletű edénybe.

Tehetsz mellé egy bögre vizet is, a keletkező gőz segít. Illetve én szoktam egy kis vizet spriccelni az ételre is, nem szárad ki és jobban melegszik (mikró ugyanis az ételben lévő vizet melegíti).

jan. 28. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!