Kocsonyanal mindenkeppen le kell szurni a levest?
1. Ha lekapcsoltad alatta a gázt/áramot, hagyd pihenni (leülepedni) legalább 1-2 órát, ne nyúlj hozzá. Utána óvatosan, nem felkeverve/zavarva a levet merd át egy másik edénybe.
2. Ha van otthon tiszta organza függöny/maradék anyagod, akkor terítsd rá az edényre amibe át akarod szűrni a levet, óvatosan öntsd rár, majd a széleit összefogva vedd ki az organzát az edényből.
3. Ha van otthon egy hosszabb (70-80cm) 8-10mm átmérőjű műanyag/gumi csöved, át is fejtheted (mint ahogy a bort is fejtik).
Jómagam ízletesebbnek tartom, ha nincs leszűrve, ezért nem is szűröm.
Az ízt tartom elsődlegesnek, nem pedig a kocsonya kinézetét.
Az 'alvadási' folyamatot nem hátráltatja.
Koszi!
Kiszedtem egy picit egy bogrebe es a hutobe tettem (kivancsi voltam!) de nem kocsonyasodik! Mondjuk akkor meg csak kb masfel oraja fott. Tovabbra is fo. Ti hany oran at fozitek? Gondolom minimum 3-4 oran at kell de kulonbozo receptek vannak.
- Jo lett az allaga 🤩
No akkor jó étvágyat! Úgyis igérik hétvégére megint a meleget - jól fog esni a hideg finomság! :)
- Viszont en kb 4 oran at foztem. Nem baleset veszelyes ejszaka ugy hagyni?
Fazékban teszem fel, nem túltöltve vízzel, de mint írtam egy percet sem forr, csak gyöngyözik, így nem kell attól félnem, hogy "kifut a konyhából". A gáztűzhelyem égésbiztosításos, ami azt jelenti, ha esetleg gázszünet lenne, automatikusan kikapcsolja magát. Legfeljebb reggel egy félkész cuccal találkozom. :(
- Es ezek szerint 4 ora alatt nem fott ki belole minden?
De, ha elég "gyorsan" főzted, finom lesz. De a kocsonyát minél tovább főződ, annál finomabb és "szilárdabb" lesz a végeredmény. Én bátran fejre merem állítani a kocsonyás táljaimat, nem esik ki belőle. Persze ehhez az is kell, hogy legyen a fazékban bőven "kocsonyásító" anyag (nem zselatinra gondolok!), úgy mint disznóbőr, füle-farka, köröm, csülök (akár füstölten is), csirkeláb. :)
- Fel lehetne hasznalni meg egyszer a hozzavalokat?
Ha úgy találod, hogy nem lett elég puha a cucc (amit belefőztél), vagy nem akar megalvadni, nyugodtan visszatessékelheted egy fazékba az egészet, teszel hozzá sárgarépát, petrezselyemgyökeret, krumplit, hagymát, egészborsot, 1-2 babérlevelet, bármilyen egyéb zöldséget: karalábé, karfiol, bimbóskel, cukorborsó, zöldbab, stb. és tovább főzheted. (a belefőzőtt zöldségeket - krumpli, hagyma kivételével - bele szoktam tenni diszítésnek a kocsonyástálakba)
Vagy ha úgy érted, hogy amit belefőztél, más kajához felhasználnád - persze, azt is lehet. Például a zöldségekből egy nagyon finom vadas szerű mártást lehet rittyenteni. Vagy akár a csülköt utána sütőben átsütni, körmöt/csirkelábat bepanírozva 1-2 perc alatt kisütni.
Utolso, koszi a valaszt! 🙂 Es nagyon Koszi a tippeket!! 😍
Viszont nekem felforrt tobbszor, az mitol lehet? Takarekon volt pedig. Kisebb egore kellett volna tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!