Hogyan csináljátok a jégkockát?
Mielőtt agyrákot kaptok a kérdéstől, természetesen ennél picit komolyabb a kérdés: minden területen vannak tapasztaltak, profik, szakértők, bizonyára a jégkockakészítésnek is megvannak a fortélyai.
Dolgoztam üzemi konyhán, ott volt rá külön gép, de otthoni körülmények között ez nyilván nem valós lehetőség. Szóval NEKTEK milyen trükkjeitek vannak, amivel könnyebben, gyorsabban készítetek jobb jégkockát? Melyik eszköz a legkényelmesebb hozzá? A zacskó? Műanyag kockák? Formázott tartó?
Én a zacskót szeretem, sokkal könnyebb megfagyasztani is - nem lötyög ki - meg kiszedni is.
De nekem mindig átlátszó lesz, a csapból engedem a vizet és úgy teszem a fagyasztóba.
amikor épp van hely a fagyasztóban, akkor szilkonos mini muffin formában csináljuk
amikor kevesebb, akkor van egy műanyag jégkockatartónk (de az töik, jobb lenne egy szilikon) és ha pl vendégek jönnek akkor 1-2 napig 3-4 óránként mindig kifagyasztom, kiteszem dobozba, azt vissza a fagyóba és újratöltöm a formát. így eygszerre kell sokáig foglalkozni vele de utána van
a muffinosokat is ugyaní]y el lehet tenni
a zacskósat nem szeretm, mert elég környezetszennyező
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!