Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy csináljátok a lecsót?

Hogy csináljátok a lecsót?

Figyelt kérdés
Miből mennyit raktok bele?
2020. ápr. 8. 17:52
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
Nem Magyarorszagon elek, itt nálunk nincs tv paprika, így nálam színes pritamin, koktelparadicsom, vöröshagyma kerül bele kb azonos mennyiségben, némi chili vagy jalapeno paprikaval. Fűszernek só, cukor és cayenne bors. Mondjuk köze nincs a valódi lecsóhoz, így nálam lecsóka néven fut.
2020. ápr. 8. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
Bogyisz, és jó sok hagyma.
2020. ápr. 8. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
59%
Kockázott füstölt szalonnából kell kisütni a zsírt, a zsíron megpirítani a hagymát, vissza szalonna, arra jöhet a paradicsom, ha a paradicsom már félig megfőtt, arra jön a paprika.
2020. ápr. 8. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
39%

Egy fej vöröshagyma füstölt mangalicaszalonna zsíron dinsztelve, utána négy darab paradicsom, majd 5-6 darab zöldpaprika, egy darab hegyes erős zöldpaprika, só. A végén két-három tojást rácsapok.

Néha csípős kolbász az alapja.

2020. ápr. 8. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

Én eleve akkor kezdem mosni és darabolni a paprikát, amikor már a szintén füstölt szalonnán megpirított hagyma a paradicsomban - fedő alatt, kis lángon - főni kezd, mert nem szeretem, ha a hagymakockák rocognak benne, így annak adok plusz időt.

Nem szeretem, ha nagyon paradicsomos a lecsó, ezért nagyjából 1 kg. paprikához teszek 2 nagyobb, puha paradicsomot.

Amikor a paprika vagdosással végeztem, kis adagokban hozzáteszem a hagymás-paradicsomos cucchoz, összekeverve azzal, hogy mindenhova jusson, megsózom, ezzel szintén megkeverem és most már fedő nélkül, de még mindig kicsi lángon készre főzöm.

Fedő alatt csupa víz maradna, mi meg nem szeretjük a vizes lecsót.

Azt kalkuláld bele a főzésnél, hogy a lecsó álltában, még saját forróságától is puhul, ha nagyon puhára főzöd, tiszta lotty lesz.

Ha házi füstölt kolbász kerül bele, azt félidőben teszem bele, ha egyéb bolti, aromával füstölt virsli vagy kolbász, azt akkor teszem bele amikor már készen van, mert így megmarad az íze, de a forró ételtől átforrósodik.

2020. ápr. 8. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
58%
Igy télviz és koratavasz idején ugy készitem, hogy jol becsukom a szememet, rákoncentrálok és letörlöm a szám sarkán megjelenö kis nyálat!!!!
2020. ápr. 8. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 mustafa33 ***** válasza:
82%
Eddig itt mindenki főzi. Én sütöm, vagyis inkább pirításnak mondható. Szalonnát pirítok (ha van akkor mangalica) ennek kisült zsírjában hagymát dinsztelek, ebbe kevés fokhagymát, hagyma után teszem bele a kolbászt ( paraszt kolbászt vagy házit) ezután a zöld paprikát, még nem sózom meg mert akkor kiengedi a levét és abban csak főne, mikor a paprika áttsült akkor meg bele a paradicsom, ezt már meg lehet sózni, mikor kiengedi a levét és az legalább a feléig elfő, akkor a tojás. A paradicsom előtt fűszerezem szurokfűvel (oregánó) vagy kakukfűvel, ha ezekbő nincs egy sem akkor kevés majorannával. Menyiség egy személyre: fél cigis doboz nagyságú szalonna (ha kevés zsírt enged, akkor kevés disznó zsír nem olaj) két közepes (vagy egy nagy) hagyma, egy gerezd fokhagyma, 5 cm kolbász, 3 átlagos paprika (1-1,5 cm széles csíkokra), 2 paradicsom lehajazva cikkekre vagy karikára vágva, só ízlés szerint, mokkáskanál oregánó, 1 tojás (2 személyre is elég 1). A tojást néha kihagyom. Víz semmi. A levét néha teljesen lefőzöm a tojás előt, így kicsit más a jellege. Jó étvágyat!
2020. ápr. 8. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 Béla211 ***** válasza:
100%

Ilyen kor úgy hogy el van téve befőtes üvegbe az alap csak fel kell melegíteni sózni tojás belekeverem és ekkor rakkok hozzá egy kis piros paprikát.

Amúgy szezonban úgy szoktam hogy a hagymát pirítom egy kicsit olajon utána az apróra vágott tv paprikát. Mikor már fakanállal ketté tudom vágni a paprikát akkor jöhet az apróra vágott paradicsom tégyleg apróra szoktam vágni nagyon mert nem szeretem benne a nagy héjdarabokat. Ez csak kicsit kevesebb mint a paprika mennyisége. Ilyen kor szoktam sózni. Majd mehet bele egy kis őrölt piros paprika.

Ilyenkor még kostolom ha úgy ítélem meg még sózom. És most keverem bele a tojást ez mennyiségtől meg éppen a kedvem től függ hogy mennyi tojást teszek bele.

2020. ápr. 9. 05:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Béla211 ***** válasza:
100%
Én ilyen naturan szeretem ezért is csak szezonban szoktam készíteni mert akkor van íze a paprikának meg a paradicsomnak is. Mindig lecsó paprikanak irtatt veszem ezek már sokszor van köztük pirosabb is túl érett de jobb az ízük.
2020. ápr. 9. 05:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!