Hogy csináljátok a lecsót?
Egy fej vöröshagyma füstölt mangalicaszalonna zsíron dinsztelve, utána négy darab paradicsom, majd 5-6 darab zöldpaprika, egy darab hegyes erős zöldpaprika, só. A végén két-három tojást rácsapok.
Néha csípős kolbász az alapja.
Én eleve akkor kezdem mosni és darabolni a paprikát, amikor már a szintén füstölt szalonnán megpirított hagyma a paradicsomban - fedő alatt, kis lángon - főni kezd, mert nem szeretem, ha a hagymakockák rocognak benne, így annak adok plusz időt.
Nem szeretem, ha nagyon paradicsomos a lecsó, ezért nagyjából 1 kg. paprikához teszek 2 nagyobb, puha paradicsomot.
Amikor a paprika vagdosással végeztem, kis adagokban hozzáteszem a hagymás-paradicsomos cucchoz, összekeverve azzal, hogy mindenhova jusson, megsózom, ezzel szintén megkeverem és most már fedő nélkül, de még mindig kicsi lángon készre főzöm.
Fedő alatt csupa víz maradna, mi meg nem szeretjük a vizes lecsót.
Azt kalkuláld bele a főzésnél, hogy a lecsó álltában, még saját forróságától is puhul, ha nagyon puhára főzöd, tiszta lotty lesz.
Ha házi füstölt kolbász kerül bele, azt félidőben teszem bele, ha egyéb bolti, aromával füstölt virsli vagy kolbász, azt akkor teszem bele amikor már készen van, mert így megmarad az íze, de a forró ételtől átforrósodik.
Ilyen kor úgy hogy el van téve befőtes üvegbe az alap csak fel kell melegíteni sózni tojás belekeverem és ekkor rakkok hozzá egy kis piros paprikát.
Amúgy szezonban úgy szoktam hogy a hagymát pirítom egy kicsit olajon utána az apróra vágott tv paprikát. Mikor már fakanállal ketté tudom vágni a paprikát akkor jöhet az apróra vágott paradicsom tégyleg apróra szoktam vágni nagyon mert nem szeretem benne a nagy héjdarabokat. Ez csak kicsit kevesebb mint a paprika mennyisége. Ilyen kor szoktam sózni. Majd mehet bele egy kis őrölt piros paprika.
Ilyenkor még kostolom ha úgy ítélem meg még sózom. És most keverem bele a tojást ez mennyiségtől meg éppen a kedvem től függ hogy mennyi tojást teszek bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!