Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért ragad össze szinte...

Miért ragad össze szinte masszává a nokedli?

Figyelt kérdés
Már sok receptet kipróbáltam, de a nokedli mindig összeáll, és állagra mintha túl vizes is lenne...nemtudom, mit rontok el? Tud esetleg valaki jó nokedli receptet? Vagy valsmi más gond van?
2021. aug. 3. 20:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

Nem egészen érthetö, hogy a tészta ragacsos, a fözés során a vízben tapad össze, vagy amikor leszürted.

Ami nekem bevált, 1 kiló liszthez teszek 3-4 tojást, 1 teáskanál sót, meg annyi vizet (lassan adagolva), amivel már keverhetö, de nem folyós lesz.

Közben sok, megsózott vizet forralok, és ebbe szaggatom a nokedlit, több adagban, hogy egy-egy adagnál elférjenek egymás mellett a nokedlik, ne legyenek vastagabb rétegben, ezt addig folytatom, amíg az összeset megföztem.

Amikor feljönnek a víz tetejére, még 1-2 percig megkeverve fözöm, utána leszüröm és hideg vízzel addig öblítem, amíg a víz tiszta, a nokedlik meg simák, nem ragacsos felületüek. Lecsurgatom és kevés olajjal elkeverem.

Nekem így mindig jó lett eddig.

2021. aug. 3. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
Ha forr a víz, akkor fél kiló lisztbe egy nagyobb csipet só, két tojás, és annyi víz, amennyitől egy ragadós, egész sűrű massza nem lesz. Csak akkor csináld, ha már forr a sós víz és kézzel keverd, ne dolgozd ki nagyon. Beleszaggatod a vízbe, aztán készre főzöd, nagyjából 5 perc az egész. Csak tényleg hagyd kiforrni, különben liszt ízű és nyers marad. Aztán hideg vízzel hűtsd ki, olajod meg, hogy be ragadjon és kész.
2021. aug. 3. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szaggatás közben is keverd meg, akkor nem áll össze. Elképzelhető, hogy nagy tételben csinálod, inkább kisebb adagokban szaggass, de bő, forró, sós vízben.
2021. aug. 3. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
A végén áll össze.
2021. aug. 3. 20:55
 5/11 anonim ***** válasza:
94%
Akkor nem öblíted le eléggé, miután megfött!
2021. aug. 3. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
94%
Vagy esetleg túlfőzöd, vagy kevés a tojás a liszthez képest (legalábbis a boltiból a tojás nélküli tészták hajlamosabbak összeragadni). Az, hogy valamennyire összeragad, normális, de melegítés hatására szét kéne jöjjön.
2021. aug. 3. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
72%
Én SOHA Nem öblítem le, viszont picike olajjal megspriccelem, és összeforgatom, mikor kiszedtem leszűrve. Soha nem ragad össze.
2021. aug. 3. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Vagy nem öblíted le elég alaposan vagy kevés tojásból készült bá tészta! Én is így jártam mindig, hiába öblítettem többször is akkor is összeragadt, de már rájöttem ott rontottam el hogy több vízből csináltam a tésztát és nem volt benne elég a tojás! Vagy az is megoldás hogy ha kifőtt olajjal vagy olvasztott zsírral összeforgatod!
2021. aug. 3. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. aug. 3. 23:22
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Sokat szaggatsz kevés vízbe.De lehet a tojás is kevés,inkább kétszer csináld meg a mennyiséget.

Vagy fele rétes fele finom liszttel próbáld.

2021. aug. 4. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!