Miért lesz mézgás a nokedli?
Mert valamit nem jól csinálsz. De ahhoz, hogy meg lehessen mondani, mi az, többet kellene tudni a receptedröl meg a fözési módszeredröl.
Alapesetben a lisztet aránylag sok tojással (1 kg liszt 3-6 tojás) és valamennyi vízzel ki kell keverni - akkor jó a sürüsége, ha éppen át lehet nyomin a szaggatón, ha átfolyik, akkor túl híg -, és sok, forrásban lévö, sós vízbe szaggatni, ha feljönnek a víz színére, még 1-2 percig kevergetve fözni, utána hideg vízben nagyon alaposan átöblíteni, lecsurgatni és utána kevés zsiradékkal összekeverni.
Ki pontozta le az elsőt? Meg ahogy látom, engem is. Igen, a normális nokedlit így kell csinálni. A jó választ miért kell lehúzni. Azért, mert 3-6 tojást írt? Azon kívül mindent leírt!
Köszönjük szépen!
Ne foglalkozz a lepontozóval, ha neki ez az életében az egyetlen öröm, akkor igen sajnálatra méltó lény. Ettöl még a válaszom továbbra is jó marad és az értelmes emberek ettöl még ugyanúgy tudják ezt.
De azért köszi, hogy kiállsz mellem!
Az én tapasztalatom kicsit más.
Ahhoz, hogy igazán jó legyen a nokedli, rétes lisztet használok. 10 dkg liszthez 1 tojást,egy csipet sót, kevés tejet.
Először a vizet teszem fel forrni,(sok vizet,hogy legyen helye a galuskáknak) amit alaposan megsózok, a nagymamám mindig azt mondta, hogy a tészta főzővize olyan sós legyen, mint a könny.
Amikor ezzel megvagyok, akkor kezdem el a nokedli tésztát kikavarni, mert nem szabad sokat állnia.
4 személyre 5 nagy tojást elkavarok sóval, hozzáteszem a félkiló rétes lisztet, és ha szükséges kevés tejet és gyorsan összekavarom. Nem szabad sokáig kevergetni, éppen csak összeállítani, még az sem baj, ha csomós, hiszen szaggatás közben úgyis gyötörve lesz.
A tűzhely mellé kikészítek egy serpenyőben valamilyen zsiradékot, ebbe szedem majd ki a kész nokedlit, és egy szűrőkanalat.
A lobogó forró vízbe szaggatom a tésztát, kisebb adagokban, hogy ne hűtse el nagyon a főzőlét és amint feljött a víz tetejére máris kiszedem a serpenyőbe és elkeverem a zsíradékkal.
Az így elkészített galuska soha nem áll össze és nem lesz mászkos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!