Megcsinálod a nokedli, aztán, mint a a sajtos tésztát összekevered tejföllel, bőven reszelt sajttal.
Még úgy is variálhatod, hogy a nokedlitésztába is teszel reszelt sajtot, így még finomabb.
Még az is egy megoldás, hogy a tejfölt összekevered 2-3 felvert tojással is, úgy kevered össze a nokival, beleteszed egy jénaiba, megszórod bőven sajttal és betolod a sütőbe a sajt pirulásáig.
Egy kis kisütött szalonnapörccel is meg lehet bolondítani.
1. Főzz sima nokedlit.
2. Piríts le egy fél fej hagymát kevés vajon, öntsd fel tejszínnel (3dl), és szórj bele 20-25dkg sajtot. (olyan sajtot, ami fel tud olvadni. Pl mozzarella, vagy Karaván sajt nekem még soha nem olvadt fel:))
3. Dobj a sajtos szószba annyi nokedlit, hogy még szaftos maradjon az egész.
+ Akár az egészet beteheted a sütőbe, a tetejére még sajtot pirítani. : )
+ Személy szerint én szeretek újhagymát is hozzáadni (még a sajtos szószba belefőzni), jól passzol..: )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!