Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért lesz mézgás a nokedli?

Miért lesz mézgás a nokedli?

Figyelt kérdés
2018. aug. 25. 12:50
1 2
 11/13 jegecske ***** válasza:

a nokedlinem mézgás, hanem mázgás

ennek oka ha kevés benne a tojás, vagy kevés vizben fő vagy sokáig

2018. aug. 30. 10:59
 12/13 Dudok Andrásné válasza:
46%
Màzgás akkor lesz ha kevés a tojás benne és túl van főzve.4tojás 4tojásnyi víz és ami lisztet felvesz és csak épp összeálljon !Nem szabad tulkeverni.Annyira lágy legyen hogy tudd önteni a szaggatóra!Forró sós vízbe teszek zsiradékot és nagyon gyorsan szaggatom.Majd öblitem!De ha a vízbe marad egy félóra múlva is pergős!Amitől még minden tészta nyálkás az a tápos tojás!Csak 8tojásosat használok vagy házi tojást!
2018. szept. 1. 18:36
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, leszűrtem a tanulságot.:-) Nem szoktam leöblíteni és valószínűleg túl is főzöm. Bár ez utóbbit nem értem mert kóstolgatom és tényleg elég nyers a belseje, ezért főzöm tovább.

Ugyanez igaz a makarónira is, az is akkor lesz mázgás ha túlfőzzük?

2018. szept. 15. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!