Mi a jo nokedli receptje? Ki hany tojassal szereti?
10-15 dekánként 1 tojás kell bele.
Régebben spórolásképp csinálták kevesebbel, de így lesz igazán finom.
Úgy tíz dekánként 1 tojás meg egy csipet só, de felesleges pontosan kimérni, mert függ a liszttől és a tojástól is.
Én van amikor adok hozzá egy kis puha vajat, és/vagy keverek bele apróra vágott petrezselymet is.
60 deka liszthez én is 3-4 tojást keverek, mérettől függően. én mindig szódával keverem ki, és nem túl lágyra, inkább keményebbre.nem is kell nagyon kidolgozni, a nokedlinek nem kell simának lennie.kb egy órát hagyom pihenni, majd deszkáról szaggatom.
a szódától légiesen könnyű (elvágva lyukacsos szerkezetű ) lesz. langyos vízzel leöblítve, leszűrve, meleg, de nem forró zsírra szedem és jól átforgatom.
Én így tanultam, nekünk ez nagyon bevált.
Nálam is alapjaiban a 10-15 dkg liszthez megy 1 tojás, és kb. 1 deci vízzel, persze a normál tojás. Én úgy tanultam, hogy addig kavarjam, míg szép síma, valóban szinte habos lesz és a kanáltól szinte elválik, nem ragad rá.
Ha sok tojással, kevés vízzel készíted, akkor az azt jelenti, hogy keményebb nokedlid lesz, nem biztos, hogy a közepe megfő akkorra, hogy a külseje ne legyen "mázgás".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!