Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a jo nokedli receptje? Ki...

Mi a jo nokedli receptje? Ki hany tojassal szereti?

Figyelt kérdés
2013. márc. 17. 21:52
 1/6 anonim válasza:
42%
Anyukám van hogy 8at is belerak:) egyébként mindegy, csak finom házi tojás legyen ahol a tyúkocskák zöldet kapirgálhatnak:) a boltitól nem lesz finom:)
2013. márc. 17. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
68%
Na én bolti tojassal csinalom, kb 40dkg liszthez 3-4 kissebb tojast adok! Én addig kavarom a tesztajat alig egy kicsit "buborekos" nem lesz! :) és mindig isteni! Amúgy a 10deka lisztenkent egy tojas, mindig bevalik! :)
2013. márc. 17. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
80%

10-15 dekánként 1 tojás kell bele.


Régebben spórolásképp csinálták kevesebbel, de így lesz igazán finom.

2013. márc. 17. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
56%

Úgy tíz dekánként 1 tojás meg egy csipet só, de felesleges pontosan kimérni, mert függ a liszttől és a tojástól is.

Én van amikor adok hozzá egy kis puha vajat, és/vagy keverek bele apróra vágott petrezselymet is.

2013. márc. 17. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

60 deka liszthez én is 3-4 tojást keverek, mérettől függően. én mindig szódával keverem ki, és nem túl lágyra, inkább keményebbre.nem is kell nagyon kidolgozni, a nokedlinek nem kell simának lennie.kb egy órát hagyom pihenni, majd deszkáról szaggatom.

a szódától légiesen könnyű (elvágva lyukacsos szerkezetű ) lesz. langyos vízzel leöblítve, leszűrve, meleg, de nem forró zsírra szedem és jól átforgatom.

Én így tanultam, nekünk ez nagyon bevált.

2013. márc. 18. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálam is alapjaiban a 10-15 dkg liszthez megy 1 tojás, és kb. 1 deci vízzel, persze a normál tojás. Én úgy tanultam, hogy addig kavarjam, míg szép síma, valóban szinte habos lesz és a kanáltól szinte elválik, nem ragad rá.

Ha sok tojással, kevés vízzel készíted, akkor az azt jelenti, hogy keményebb nokedlid lesz, nem biztos, hogy a közepe megfő akkorra, hogy a külseje ne legyen "mázgás".

2013. márc. 18. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!