Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy lehet minél kevesebb...

Hogy lehet minél kevesebb tojással szép bundás kenyeret csinálni?

Figyelt kérdés

Hallottam olyasmiről, hogy tejet kell a tojásba keverni.De hogy, mennyit?Ettől miért jobb a bundásk enyér?

Az én bundás kenyerem rengeteg tojást magába szív, mégsem lesz szép nagy bundája.Szóval szeretnék kevés tojással szép bundás kenyeret sütni.


2012. dec. 10. 16:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Sokféleképpen lehet csinálni! Én is szoktam néha tejet tenni a tojásba, de van úgy, hogy néha nem teszek bele.

Szép nagy bundája sosem lesz. Ez tojásos olajban sült kenyér, nem rántott hús. :) :D

Ha nem friss kenyérből csinálod hanem, 1-2-naposból ami kicsit tömörebb állagú és nem kell sokáig a tojásban áztatni akkor nem szívja meg magát.

Én pont azt szeretem benne ha jó tojásos és jól elázik benne a kenyér. :) Jól magába/felszívja a kenyér a tojásos masszát.


Itt van egy kettő recept:


[link]

2012. dec. 10. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Tejet ízlés szerint: vagyis kísérletezz. Így a tej nedvességét szívja magába a kenyér, nem a tojásét, tehát gazdaságosabb.
2012. dec. 10. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Akkor lett vastagbundájú kenyerem, amikor a panírozásból kimaradt tojásba forgattam bele a kenyeret.

Panírozásnál a liszt egy része a husiról lejön, bele a tojásba, ráadásul még meg is dagadt egy kicsit (állt benne), vagyis egy kis hamis-nokedli-tésztát csinálj, és abba forgasd a kenyeredet.

2012. dec. 10. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

ha nem is nokedli tésztát, de egy kis liszttel sűrített tejes-tojásos keveréket csinálj. én inkább palacsintatészta sűrűnek mondanám.

ilyenben szoktam a párizsi szeletet is sütni (bundás hús )

kenyérrel is bevált. éss forró legyen a zsiradék amiben sütöd, hogy süljön, ne szívjon:)

2012. dec. 10. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha nincs tejed, hogy palacsinta-tésztát csinálj, akkor tej nélkül is működik, ebben az esetben hasonlít a hígan folyós nokedli tésztának. Bundáskenyérhez ez is fincsi.
2012. dec. 11. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Csenge88 válasza:
100%
tehetsz bele joghurtot is tej helyett, az nagyon finom, puha bundaskenyeret ad, egy kicsit feherebb lesz, de nagyon finom
2012. dec. 14. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!