Hogy lehet minél kevesebb tojással szép bundás kenyeret csinálni?
Hallottam olyasmiről, hogy tejet kell a tojásba keverni.De hogy, mennyit?Ettől miért jobb a bundásk enyér?
Az én bundás kenyerem rengeteg tojást magába szív, mégsem lesz szép nagy bundája.Szóval szeretnék kevés tojással szép bundás kenyeret sütni.
Sokféleképpen lehet csinálni! Én is szoktam néha tejet tenni a tojásba, de van úgy, hogy néha nem teszek bele.
Szép nagy bundája sosem lesz. Ez tojásos olajban sült kenyér, nem rántott hús. :) :D
Ha nem friss kenyérből csinálod hanem, 1-2-naposból ami kicsit tömörebb állagú és nem kell sokáig a tojásban áztatni akkor nem szívja meg magát.
Én pont azt szeretem benne ha jó tojásos és jól elázik benne a kenyér. :) Jól magába/felszívja a kenyér a tojásos masszát.
Itt van egy kettő recept:
Akkor lett vastagbundájú kenyerem, amikor a panírozásból kimaradt tojásba forgattam bele a kenyeret.
Panírozásnál a liszt egy része a husiról lejön, bele a tojásba, ráadásul még meg is dagadt egy kicsit (állt benne), vagyis egy kis hamis-nokedli-tésztát csinálj, és abba forgasd a kenyeredet.
ha nem is nokedli tésztát, de egy kis liszttel sűrített tejes-tojásos keveréket csinálj. én inkább palacsintatészta sűrűnek mondanám.
ilyenben szoktam a párizsi szeletet is sütni (bundás hús )
kenyérrel is bevált. éss forró legyen a zsiradék amiben sütöd, hogy süljön, ne szívjon:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!