Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mikor nem ragad össze a nokedli?

Attila551122 kérdése:

Mikor nem ragad össze a nokedli?

Figyelt kérdés
Le kell öblíteni hidegvízzel vagy nem ?

2012. márc. 24. 19:22
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
49%

Főzd egyesével!


Amúgy itt vannak tippek:

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktik..

2012. márc. 24. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
89%
Nem kell leöblíteni, mert ha melegében meg akarod enni, akkor nem szerencsés. Egy kis olajat tégy a tálba ,és forgasd bele a kiszedett galuskákat. Nekem nem ragad össze sose.
2012. márc. 24. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:

Szerintem meg minden tésztát alaposan le kell öblíteni többszöri hideg vízzel, hogy ne ragadjon. Aztán ha melegen akarja enni majd betesz egy tányérkával a mikróba. Az már később nem ragad.

Az olaj is jó, nagyanyám is ezt tette, de van akinek ez zsíros megoldás.

2012. márc. 24. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
Én sem szoktam leöblíteni. Egy kicsit mázgásabb a tészta, de nem kell újra melegíteni.
2012. márc. 24. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
én leoblítem,nekunk ugy ízlik,állítolag ez német szokás.
2012. márc. 24. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
59%
le kell öblíteni hideg vízzel!azért hogy kemény legyen ne valami fos.
2012. márc. 24. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
Ha elég tojás van benne,nem teszel nagyon sokat a vízbe,meleg vízzel öblíted le,és egy ki zsírt teszel rá,akkor nem ragad össze.
2012. márc. 24. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:

Egyértelmű, hogy le kell öblíteni de a szaft, amit ráteszel azzal ismét meleg lesz.

A vízbe, amiben fő a tészta vagy a nokedli abba kell egy kis olajat rakni.

A szaft után mindig meleg lesz a tészta egyébként sem kell percekig a csap alatt tartani csak leöblíted és belül még meleg marad nem hűl ki teljesen.

2012. márc. 24. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:

Na, akkor tisztázom a nokedlifőzést, használja mindenki egészséggel! A hülye barátnőm évekkel ezelőtt nem hitte el, ment a saját feje után: ettek is kanállal csirizt...

Szóval: a lisztet a tojással és egy kevés vízzel nagyobb tálban, fakanállal CSAK ANNYIRA KEVERD ÖSSZE, HOGY ÉPPEN ÖSSZEÁLLJON! NEHOGY NEKIÁLLJ SOMÁRA KIKEVERNI, MERT AKKOR "KVACCS" LESZ BELŐLE!Közben forralj vizet, 4-5 liternyit minimum egy kiló lisztbőlk készített nokedlira számítva. Tény bele egy púpozott evőkanál sót (vegyél háztartási-étkezési használatra 99,5%-os, ún. gyógyszertári tisztaságú konyhasót, ami nincs tele káliummmal, ami megköti a vizet és mindenféle betegséget okoz - minden bioboltban kapható, 5-600 ft egy kiló, finomabb, mint bármilyen puccos, kálummal telenyomott divatos só) és forrald fel. Tedd a nokedliszaggató lyukacsos izére a készta kb. harmadát és gyors mozdulatokkalminden irányba "taszigálva" a kis lapátkájával szaggasd minél gyorsabban a lobogva forró vízbe.(Elég kemény edzés, ha jól csinálod:-)) Mire végzel, jóformán meg is főtt, max. 1 percet hagyd még forrni, míg mind feljön a víz tetejére. Közben készíts mellé egy lábast, mélyebb serpenyőt, tégy bele egy kevés olajat, vajat, ízlésed szerint és a tésztaszűrővel aránylag gyorsan kiszedett és alaposan lecsöpögtetett nokkerlit dobd bele. Ne öblítgess, víz ne érje,tök fölösleges! (Mellesleg a tészták öblítgetésétől egy olasz infarktust kapna...nem tudom, ki találta ki ezt a baromságot, de értelmetlen. Még az én nagyim is csinálta, én szoktattam le róla, és elismerte, hogy sokkal finomabb anélkül a tészta, nokedli). Jól keverd át a lábasban a zsiradékkal, közben újra forr a víz, jöhet a következő adag, a lépések ugyanazok, míg a tészta el nem fogy. Ha kész vagy, gyújts alá a nokedlival keli lábas alatt a gáznak, finoman kevergetve melegítsd át egy kicsit, de ne "főzd". Tálalhatod, jó étvágyat:-)

2012. márc. 25. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
A NOKEDLIT LE KELL ÖBLÍTENI HIDEG VIZEL FOGJÁTOK MÁR FEL!!
2012. márc. 25. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!