Mikor nem ragad össze a nokedli?
Főzd egyesével!
Amúgy itt vannak tippek:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktik..
Szerintem meg minden tésztát alaposan le kell öblíteni többszöri hideg vízzel, hogy ne ragadjon. Aztán ha melegen akarja enni majd betesz egy tányérkával a mikróba. Az már később nem ragad.
Az olaj is jó, nagyanyám is ezt tette, de van akinek ez zsíros megoldás.
Egyértelmű, hogy le kell öblíteni de a szaft, amit ráteszel azzal ismét meleg lesz.
A vízbe, amiben fő a tészta vagy a nokedli abba kell egy kis olajat rakni.
A szaft után mindig meleg lesz a tészta egyébként sem kell percekig a csap alatt tartani csak leöblíted és belül még meleg marad nem hűl ki teljesen.
Na, akkor tisztázom a nokedlifőzést, használja mindenki egészséggel! A hülye barátnőm évekkel ezelőtt nem hitte el, ment a saját feje után: ettek is kanállal csirizt...
Szóval: a lisztet a tojással és egy kevés vízzel nagyobb tálban, fakanállal CSAK ANNYIRA KEVERD ÖSSZE, HOGY ÉPPEN ÖSSZEÁLLJON! NEHOGY NEKIÁLLJ SOMÁRA KIKEVERNI, MERT AKKOR "KVACCS" LESZ BELŐLE!Közben forralj vizet, 4-5 liternyit minimum egy kiló lisztbőlk készített nokedlira számítva. Tény bele egy púpozott evőkanál sót (vegyél háztartási-étkezési használatra 99,5%-os, ún. gyógyszertári tisztaságú konyhasót, ami nincs tele káliummmal, ami megköti a vizet és mindenféle betegséget okoz - minden bioboltban kapható, 5-600 ft egy kiló, finomabb, mint bármilyen puccos, kálummal telenyomott divatos só) és forrald fel. Tedd a nokedliszaggató lyukacsos izére a készta kb. harmadát és gyors mozdulatokkalminden irányba "taszigálva" a kis lapátkájával szaggasd minél gyorsabban a lobogva forró vízbe.(Elég kemény edzés, ha jól csinálod:-)) Mire végzel, jóformán meg is főtt, max. 1 percet hagyd még forrni, míg mind feljön a víz tetejére. Közben készíts mellé egy lábast, mélyebb serpenyőt, tégy bele egy kevés olajat, vajat, ízlésed szerint és a tésztaszűrővel aránylag gyorsan kiszedett és alaposan lecsöpögtetett nokkerlit dobd bele. Ne öblítgess, víz ne érje,tök fölösleges! (Mellesleg a tészták öblítgetésétől egy olasz infarktust kapna...nem tudom, ki találta ki ezt a baromságot, de értelmetlen. Még az én nagyim is csinálta, én szoktattam le róla, és elismerte, hogy sokkal finomabb anélkül a tészta, nokedli). Jól keverd át a lábasban a zsiradékkal, közben újra forr a víz, jöhet a következő adag, a lépések ugyanazok, míg a tészta el nem fogy. Ha kész vagy, gyújts alá a nokedlival keli lábas alatt a gáznak, finoman kevergetve melegítsd át egy kicsit, de ne "főzd". Tálalhatod, jó étvágyat:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!