Le lehet fagyasztani az alábbi ételeket? Pörkölt, tejfölös csirke, panírozott sajt, nokedli? Mekkora mennyiséget?
A pörköltet és a nokedlit lehet fagyasztani, de miután kivesszük, csak 1x melegítjük, többször nem. Szóval kis adagokban fagyaszd.
A tejfölös csirke alatt nem tudom, mire gondolsz.
A panírozott sajtot szintén nem értem. Megsütve gondolod fagyasztani, vagy csak bepanírozva?
Mert megsütve nem lehet.
Ha fagyasztani akarod,akkor a pörköltet a szokásosnál több zsírral főzd. A nokedlibe pedig több tojást tegyél.
Ha kiveszed a fagyóból,akkor csak annyit melegíts meg (legjobb a mikróban),amennyi megesztek. A többit tedd a normál hűtőbe és este vagy másnap melegítsd csak meg.
Akkor olyan lesz,mintha frissen készült volna.
A tejfölös csirkét viszont,ha nem házi csirke,ne főzd meg teljesen,mert fagyasztva és melegítve szétesik.
A pörköltből már eleve mindig annyit főzök, hogy több adagban, több evésre tudjam lefagyasztani. Mindig csak egy adag fagyasztottat kell utána kivennem és felmelegíteni, a többi lefagyasztott, kiporciózott marad a fagyóban.
Szerintem a nokedlit is ugyanígy porciózva, a csirkére én sem tenném rá a tejfölt fagyasztás előtt, majd csak amikor kiengedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!