Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Készételt süthetem duplán?

Készételt süthetem duplán?

Figyelt kérdés

Vettem ilyen egyadagos készételt, amit sütőben (nem mikróban) kell megcsinálni. 25 percig kell sütni 200 fokon.

Olyat lehet, hogy ebből két adagot sütök meg egyszerre? Mármint nyilván lehet, de értelme van? Tovább kell sütni, nem marad "nyers" a duplázás miatt?

Tudom, hülye kérdés lehet, én meg nem értek a főzéshez, csak pl. a pizzából indulva ki, az nem sül meg olyan szépen, ha egyszerre kettőt tesz be az ember.

2021. júl. 27. 18:33
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Attól nem lesz kevesebb hőmérséklet a sőtőben, hogy két tálcát teszel be. :)

A mikro működik úgy, hogy függ a kaja térfogatától is. A normál sütőben legfeljebb akkor kell hosszabb sütési idő, ha valami nagyon nagy (és magas) rakott kaját csinálsz, mert ugye a szélétől befelé "terjed" a hő.

A pizza az más tészta. :) A legtöbb sütő sajnos nem egyformán süt alul és felül, és még légkeveréssel sem lesz ugyanolyan az egyszerre (két rácson) sütött pizza, mintha külön-külön sütnéd.

2021. júl. 27. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!