Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van olyan készétel, amit nem...

Van olyan készétel, amit nem lehet lefagyasztani, és később kiolvasztva megenni? A minőségükre milyen hatással van a "hibernálás"?

Figyelt kérdés
2016. márc. 17. 18:49
 1/9 anonim ***** válasza:
16%
Mindent le lehet fagyasztani és utána megenni Esetleg nem érdemes. Ennek meg hosszu a listája.
2016. márc. 17. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
23%
Jòformán nincs olyan étel, amit - megfelelö módon fagyasztva illetve felolvasztva - nem lehet minöségromlás nélkül fagyasztani.
2016. márc. 17. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 Lotti1 ***** válasza:
Én úgy tudom krumplit,krumplis ételt nem lehet lefagyasztani.
2016. márc. 17. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Vegyes, egy töltött káposztára nincs hatással, egy pörköltre sincs, de pl. egy frissen sült húst azért eléggé el tud rontani a fagyasztás. A rakott krumpli is löttyedt lesz tőle, és a gyümölcsök egy része is megpunnyad, megpuhul.
2016. márc. 17. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
#4! Ettél már lefagyasztott/kiolvasztott pörköltet?
2016. márc. 17. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

MInden krumplis ételt lehet fagyasztani, csak kiolvasztáskor fel kell forrósítani (pl az említett rakott krumpli átsütni), akkor nem lesz más, mint frissen.


A sülthúst is át kell sütni röviden, akkor nem más, mint friss korában.


A gyümölcsöket is lehet fagyasztani, csak utána nyersen, friss gyümölcsként nem finomak, de ételekbe már fel lehet öket minden gond nélkül használni.


Az utolsónak: a fagyasztott pörkölt ugyanolyan, mint a friss, ha felforralod - ha nem olyan, akkor vagy rosszul fözték, vagy fagyasztották, vagy rosszul olvasztották ki.


A köztudatban rengeteg téveszme kering a fagyasztással kapcsolatban és a legtöbben átveszik másoktól, ahelyett, hogy kipróbálnák.

2016. márc. 18. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
A főtt burgonya állaga nagyon rossz lesz fagyasztás után.
2016. márc. 18. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Mindent le lehet fagyasztani. Az állaga azonban nem biztos, hogy ugyan olyan lesz miután kiolvadt.

-18°C alatt hónapokig eláll. Vigyázz, mert a mezei hűtőszekrények pici fagyasztó rekesze csak -8°C körülit tud, az ételekben az összes víz nem fagy meg ezen a hőmérsékleten.

2016. márc. 18. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

A nagy nedvességtartalmú zöldségek és gyümölcsök rosszul tűrik a fagyasztást, illetve nem is azt, hanem a kiolvasztást. A mikroszkopikus jégkristályok átszúrják a sejthártyát, ettől lesz vizes, leves, lottyadt a kiolvadt gyümölcs.

A főzés ezt a sejthártyát eleve roncsolja, ezért marad jobb állagú a fött étel fagyasztás után, bár a főtt zöldségek képesek tovább lottyadni. Pl. a húsleves, gulyásleves zöldség nélkül fagyasztva tökéletes, de ha benne marad a zöldség, az olyan rongy-szerű lesz. Az olyan darált, pépes zöldségekkel készült étel, mint például a bolognai mártás tökéletes állagú marad kiolvasztva. Amit nem nagyon érdemes fagyasztani, az például a tejfölös étel, mivel kicsapódik a zsír, olyan "szmötyis" lesz,

2016. márc. 18. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!