Milyen készétel áll el hűtő nélkül pár napig?
konzerv
fasírtot nem kockáztatnám
ha főzni akarsz, akkor annyit, amit megeszel
krumplis tészta
tojásrántotta
tejberizs
tejbegríz
babfőzelék tükörtojással v sült szalonnával
káposztás tészta
kelkáposzta főzelék
paradicsomos tészta
ezeknek a hozzávalói hűtő nélkül is elvannak
Nekem csak a sütik ilyenek, habár a tegnapi almás süti bizonyára nem sokáig bírta volna, az nedvesebb, romlandóbb.
A páratartalom s a hőmérséklet is rengeteget számít (csak mert nincs hűtőben, lehet hűvösebb kamrában, pincében, teraszon, ablakközben).
Az első baromságait el ne hidd. Semmilyen TEJTERMÉKES, TOJÁSOS vagy HÚSOS étel nem áll el hűtés nélkül, ezek a lehető leggyorsabban romlandó ételek közé tartoznak!
Kivételt képeznek a füstölt felvágottak és a bontatlan tartós tejtermékek persze.
A kalács, kenyérfélék elállnak, a nem krémes sütemények is, kekszfélék. Ha főtt ételre gondolsz, én maximum zöldséges, rizses, tésztás ételekt kockáztatnék meg, amiben nincsenek a fent említett termékek! Tehát ha lehet, ne tejszínes szósszal meg sajttal megszórva...
A fasírt egyáltalán nem.
Kutyatáp. Láttam a Brainiac-ben pár éve, hogy a kutyatápot úgy gyártják, hogy akár EMBER is megeheti.
Láttam olyan videót is, hogy a mcdonaldsos sült krumpli egy évig ugyanolyan maradt. (Bár én azt nem ajánlanám, tuti valamilyen porból csinálják!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!