Miért jó hűtőben tartani a kenyeret? Ti is ott tartjátok?
Csak nyáron, nagy melegben szoktam a hűtőben tartani. Mert ha kánikula van, akkor sokkal hamarabb megromlik, még a szavatossági időn belül. De hűtőben tovább bírja.
Egyébként én is a konyhaszekrényben tartom. Nem szeretem, ha hideg, ezért ha nem muszáj, nincs hűtőben.
Nekem nem lesz kemény és vizes sem.
Viszont kánikulában nagyon hamar megpenészesedik a szekrényben is.
De gondolom, ez a kenyér fajtájától is függ, hogy bírja-e a hűtőt.
Én nagyon kevés kenyeret eszem, azt is általában pirítósnak, szóval ott meg pláne nem érződik a nedvesség.
Tovább áll el. Én is ott tartom - bár én szinte csak pirítós formában és egy fajta, szénhidrátszegény toast kenyeret eszem - és a családban szinte mindenki. A keresztmamám pedig egyenes a mélyhűtőben, fagyasztva a szeletelt félbarna kenyeret, és mindig csak 1-2 szeletet vesz ki.
Ha fogyasztás előtt beteszed 1-2 percre a sütőbe, akkor olyan, mint ha akkor vennéd ki a kemencéből.
Én nem tartogatok olyan sokáig kenyeret.
Sokat eszünk. Így a boltban 4-5 kilót veszünk egyszerre, és fél kilónként fagyasztom. Így mindig annyi van elöl, amennyit megeszünk. Max 1 napig tároljuk. Fa kenyértartóban van.
Nem jó ott tartani, elég őrült dolog. Nem tartom ott, hanem kenyértartóban tartom.
Ha olyan vacak minőségű, akkor így is, úgy is penészedni fog, a hűtés ezen nem segít, ráadásul még átnedvesedik is, meg ha a hűtőben van más szagos kaja, annak szagát magába szívja. Legborzasztóbb, ha banán van a hűtőben, és beteszel egy darab kenyeret... Na egyszer egy kajához pirítós kenyeret ettünk úgy, hogy rajta volt... És maradt belőle egy adag, azt a kenyérszelettel együtt hűtőbe tettük. Hideg lett, nyirkos, és a 6 polccal lentebbi banán szaga dőlt belőle!
Szóval ne...
Igazi jó minőségű, hagyományos kenyerek pedig sokáig elmaradnak kenyértartóban is...
Ha rossz minőségű, vagy ha a kenyérboltban svindliznek és egy-két napos kenyeret adnak el, akkor úgyis hamarabb romlik.
Én nem szeretem hűtőben tartani. Harmadik nap már így se, úgy se olyan az állaga.
Olyan volt már, hogy fagyasztottam belőle, akkor tényleg tovább eláll.
Egy rendes kenyér eláll egy hétig, nekünk úgy 4-5 napig tartott ki, amíg még sütöttünk... Ma már nem eszünk kenyeret.
Hűtőbe eszembe sem jutna rakni, eleve nem fér be, tipikusan dugig van zöldségekkel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!