Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért jó hűtőben tartani a...

Miért jó hűtőben tartani a kenyeret? Ti is ott tartjátok?

Figyelt kérdés
Mi mindig egy erre kialakított szekrényben tartottuk a konyhában, egyik ismerősöm viszont hűtőbe teszi.

2015. szept. 21. 09:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
19%

Csak nyáron, nagy melegben szoktam a hűtőben tartani. Mert ha kánikula van, akkor sokkal hamarabb megromlik, még a szavatossági időn belül. De hűtőben tovább bírja.

Egyébként én is a konyhaszekrényben tartom. Nem szeretem, ha hideg, ezért ha nem muszáj, nincs hűtőben.

2015. szept. 21. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Jó de a hideg hatására két nap alatt megkeményedik egy része, a masik része a nedvesség miatt pedig nedves lesz. Kipróbáltam. Ha viszont hűvös, száraz helyen tarolom (pl.konyhaszekrény), akkor akár három napig is megőrzi a minőségét. Te
2015. szept. 21. 09:28
 3/13 anonim ***** válasza:
17%

Nekem nem lesz kemény és vizes sem.

Viszont kánikulában nagyon hamar megpenészesedik a szekrényben is.

De gondolom, ez a kenyér fajtájától is függ, hogy bírja-e a hűtőt.

Én nagyon kevés kenyeret eszem, azt is általában pirítósnak, szóval ott meg pláne nem érződik a nedvesség.

2015. szept. 21. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
52%

Tovább áll el. Én is ott tartom - bár én szinte csak pirítós formában és egy fajta, szénhidrátszegény toast kenyeret eszem - és a családban szinte mindenki. A keresztmamám pedig egyenes a mélyhűtőben, fagyasztva a szeletelt félbarna kenyeret, és mindig csak 1-2 szeletet vesz ki.

Ha fogyasztás előtt beteszed 1-2 percre a sütőbe, akkor olyan, mint ha akkor vennéd ki a kemencéből.

2015. szept. 21. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
Igen a minőségben lehet valami. Mi frissen sütött tartósítószermentes teljes kiőrlésű kenyeret veszünk, gondolom ezért nem áll el a hűtőben, de a szekrényben is csal három napig jó.
2015. szept. 21. 09:38
 6/13 anonim ***** válasza:
87%

Én nem tartogatok olyan sokáig kenyeret.

Sokat eszünk. Így a boltban 4-5 kilót veszünk egyszerre, és fél kilónként fagyasztom. Így mindig annyi van elöl, amennyit megeszünk. Max 1 napig tároljuk. Fa kenyértartóban van.

2015. szept. 21. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
80%

Nem jó ott tartani, elég őrült dolog. Nem tartom ott, hanem kenyértartóban tartom.


Ha olyan vacak minőségű, akkor így is, úgy is penészedni fog, a hűtés ezen nem segít, ráadásul még átnedvesedik is, meg ha a hűtőben van más szagos kaja, annak szagát magába szívja. Legborzasztóbb, ha banán van a hűtőben, és beteszel egy darab kenyeret... Na egyszer egy kajához pirítós kenyeret ettünk úgy, hogy rajta volt... És maradt belőle egy adag, azt a kenyérszelettel együtt hűtőbe tettük. Hideg lett, nyirkos, és a 6 polccal lentebbi banán szaga dőlt belőle!


Szóval ne...


Igazi jó minőségű, hagyományos kenyerek pedig sokáig elmaradnak kenyértartóban is...

2015. szept. 21. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én csak lefagyasztani szoktam 3 db 1 kilós kenyeret hogy esetleges ünnepnapokon vagy ha hirtelen elfogyna a kenyerünk akkor tudjunk hova nyúlni. Én mindig amikor kiveszek egyet a fagyasztóból jó fagyosan beteszem 15-20 percre a sütőbe hogy kiengedjen és a nedvesség kimenjen belőle. Igaz a héja ropogósabb de ízre mintha friss lenne és sokszor igen jól jön ez. Főleg ah a sógornőmék átjönnek hozzánk hétvégére és este 8 kor jut eszükbe hogy még éhesek és elfogyott a kenyér, zsömle, kifli, mert rájuk nem lehet pontosan kiszámolni miből mennyi kell nekik, azt meg azért nem tehetjük meg hogy a negyed kilós maradékokat kidobjuk folyton a csirkéknek vagy a kukába. Ezért fagyasztok le mindig kenyeret általában megfelezem és elég is szokott lenni. Simám a hűtőszekrénybe egyszer tettem ilyen zacskós kenyeret de nem sokat ért. Én mindig az alsó konyhaszekrénybe tartom egy külön kenyeres dobozba ahol megőrzi a frisseségét valamennyire és mégsem a melegbe van mert nálunk kánikulába a konyhaszekrénybe is jóval hűvösebb van mert olyan szögbe van a fal amit soha nem ér a napfény és jól is szigetelt.
2015. szept. 21. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha rossz minőségű, vagy ha a kenyérboltban svindliznek és egy-két napos kenyeret adnak el, akkor úgyis hamarabb romlik.

Én nem szeretem hűtőben tartani. Harmadik nap már így se, úgy se olyan az állaga.

Olyan volt már, hogy fagyasztottam belőle, akkor tényleg tovább eláll.

2015. szept. 21. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy rendes kenyér eláll egy hétig, nekünk úgy 4-5 napig tartott ki, amíg még sütöttünk... Ma már nem eszünk kenyeret.

Hűtőbe eszembe sem jutna rakni, eleve nem fér be, tipikusan dugig van zöldségekkel :)

2015. szept. 21. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!