Miért jó hűtőben tartani a kenyeret? Ti is ott tartjátok?
Figyelt kérdés
Mi mindig egy erre kialakított szekrényben tartottuk a konyhában, egyik ismerősöm viszont hűtőbe teszi.2015. szept. 21. 09:14
11/13 anonim válasza:
Soha nem rakom hűtőbe. Még a kánikula idején is kibírt 3-4 napokat,többet meg nem is kell állnia, mert addigra elfogy. Még akkor sem szeretem hűtőbe tenni, ha már kész szendvicsről van szó, amit mondjuk reggelre csomagoltam.
12/13 anonim válasza:
"Mi frissen sütött tartósítószermentes teljes kiőrlésű kenyeret veszünk, gondolom ezért nem áll el a hűtőben, de a szekrényben is csal három napig jó."
A mai kenyerekkel az a baj, hogy mint minden területen, itt is lerövidítették a gyártási időt. Ehhez pedig mindenféle adalékanyagra van szükség. Régen előző este bekeverték a tésztát, hajnalra megkelt, akkor még egyszer átgyúrták, pihentették, és csak azután sütötték ki. Délre kész volt a friss kenyér. A mai gyártástechnológia minderre 4 órát engedélyez a kihűléssel együtt!!!
13/13 A kérdező kommentje:
Miquel, hiszek neked. De ez akkor sem változtat azon, hogy mi milyen kenyeret veszünk, mert helyben sütik és megkérdeztem, hogy milyen adalékanyagokat tartalmaz.
2015. szept. 22. 16:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!