A konzerves készétel képes elállni akár félszáz évig úgy, hogy ehető maradjon?
Én már azon is meglepődtem, hogy ma vettem tonhal konzervet és 2019-ig eláll. Nekem ez is olyan soknak tűnik :) Biztos, van olyan, ami még tovább eláll. De nem hiszem, hogy 50 évig. Mármint a hivatalos lejárati idő. De attól még lehet jó. Biztosan függ a konzervtől, hogy konkrétan mi az.
Mondjuk ilyen esetben, amit felvázoltál, tuti, hogy mindenki kipróbálná az 50 éves konzervet is, csak legyen mit enni :)
Nat Geo-n vagy Discovery-n volt ilyen sorozat, hogy hogyan készülnek egyes családok ilyen helyzetekre, bunker, kaja betárolás, wc, víz, stb. megoldása.
A konzervek elméletileg légmentesen zárnak, tehát bármeddig fogyasztható a tartalmuk.
Ajánlom figyelmedbe André Norton: A csillagember fia c. regényét (alig 200 A5-ös oldal).
Ha bárhol levegőt kap, attól persze, meg tud romlani.
De alapban nem, nem romlikmegse hús, se más, mert légmentesen kéne zárjon a konzerv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!