Milyen készételeket tudok lefagyasztani, amit csak meg kell melegíteni és máris fogyasztható?
Pl. Sült húsokat, pörköltet, töltött káposztát, bolognai szószt (tésztát csak tud főzni :) ) esetleg leveseket:hús vagy gulyás
Amit nem lehet: tejfölös, habart vagy rántásos ételek, krumpli, tészta.
Én szoktam bepanírozni cukkinit vagy hasonlókat és lefagyasztom, aztán amikor kell csak kisütöm( ez sem nagy ördöngősség), rizst is szoktam fagyasztani.
Vagy husit befűszerezel pl gyros-félének v hasonlónak, megsütve lefagyasztod, vagy pizzát elősütöd aztán csak bedobják a sütőbe.
Bármilyen levest tészta nélkül, főzelékeket tejfölös habarás nélkül, ragukat, tokányokat, szószokat amihez csak tésztát kell főzni, káposztás ételeket, palacsintát simán vagy töltve, kipanírozva, fasírt golyókat, szelt húst, csirkecombot fűszerezve, kipanírozva, amit csak forró olajban meg kell sütni, stb...
Például: borsos tokány, csilis bab, milánói szósz, székelykáposzta.
Amire figyelj: krumpli, tészta, nokedli, tejfölös és túrós étel nem valami finom felolvasztva. Például rakott krumplit sose fagyassz le. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!