Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Fagyasztózacskóban készételt...

Fagyasztózacskóban készételt lefagyasztani?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ha fagyasztózacskóban fagyasztok le készételt (pörkölt, rizses hús, grízes tészta, virslisaláta, stb..) akkor ugyanúgy "bevizesedik"/befagy, mint zacskóban? Azaz kiengedéskor bevizesedik ugyanúgy?

Mivel egyedül élek és nem tudok 1 személyes adagokat főzni, és valljuk be, sokkal költséghatékonyabb, ha nem naponta főzök, namind1...arra gondoltam, hogy úgy csinálnám ezentúl, hogy főznék egy "normál" adagot, enném 1-2 napig, majd ami megmarad elraknám a fagyóba. Mert azért nem a legkellemesebb több napon keresztül ugyanazt enni és nem is biztos, hogy a legegészségesebb lenne, főleg húsos kaját. Szóval ezért gondoltam erre.

Köszönöm :)


2018. márc. 22. 20:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Lefagyasztható. De jobb, ha még aznap lefagyasztod, amikor főzöd.
2018. márc. 22. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

Igen, most már én is úgy látom. Köszönöm :)

Viszont akkor nem lesz "vizes"? Mert már volt, hogy raktam el, azt hiszem valamilyen rizses kaját, de nem volt túlzottan kedvcsináló sem a látvány, sem pedig az íze.

Mondjuk még a műanyag edényes megoldáson gondolkodom. Bár 1db olyan edényem sincs, ami fagyasztható lenne.

2018. márc. 22. 21:19
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én fagyasztózacskóban szoktam lefagyasztani mindent.

Mivel nem szeretek ugyanazt enni többször egymás után, ezért egyszerre három-négy adagok fözök, egyet megeszek, a többig meg adagonként lefagyasztom.

Ha nem eröszakosan olvasztod fel, hanem megvárod, mire magától kiolvad, akkor nem lesz vizes.

Felolvadás után melegítsd csak, akkor nem lesz semmi eltérés a frisshez képest.

2018. márc. 22. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Valószínűleg idáig akkor az lehetett a probléma, hogy mindig "rásiettettem" az olvadásra. Akkor ezentúl elhagyom ezt a szokásomat és időben kiveszem a fagyóból, nem akkor, amikor már étkeznék.
2018. márc. 23. 01:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Egész biztos.

Nekem a legmeglepöbb "élményem" a hajában fött krumplival volt, mert rendszeresen fagyasztok le (egy fazéknyit ugyanannyi idö és majdnem ugyanannyi energia megfözni, mint 6-8 darabot), és sosem volt gond a felolvaszottal, aki nem tudta, nem vette észrea különbséget. Egyszer viszont gyorsan akartam kiolvasztani és meglepödtem, hogy elöször kifolyt belöle egy csomó víz, maga a krumpli meg teljesen gumis, ehetetlen lett. KIvettem egy másik adagot is (ugyanakkor fözött, ugyanakkor és ugyanúgy lefagyasztott), és téve megvártam, amíg teljesen felolvad, közben figyeltem.

Elöször ez is levet engedett, aztán szép lassan beszívta és mire teljesen felolvadt, addigra semmi víz nem volt alatta, maga a krumpli meg ízre is állagra is teljesen normális lett.


Ugyanez érvényes madjnem mindenre. A fözelékeket, berántott/behabart leveseket viszont nem elég felmeleegíteni, fel kell forralni (természetesen kevergetve, hoyg ne ragadjon le) ahhoz, hogy rendes állaga legyen a levének.

2018. márc. 23. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Bocsi az offért.

Akkor ha jól értem utolsó, veszel olyan zacskót, amire rá van írva, hogy fagyasztós zacskó, belerakod a kaját, jól lezárod, bekötözöd, stb és megy is a fagyóba?

Ne haragudjatok, hogy ide pofátlankodtam, csak még egy kezdő konyhai analfabéta vagyok.

2018. márc. 23. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is nem pofátlankodás, ez az oldal erre van kitalálva!


Másodszor: majndnem jól gondolod. Elöször megfözöm az ételt, megvárom, amíg kihül, elég nahy zacskóba teszem, kinyomom a levegeöt az étel mellöl, becsomózom a száját és utána oldalta fektetve laposra igazítom, hogy nagyjából téglalap alakú, de ne vastag csomag legyen. Betöltés elött feltétlen ráírom, hogy mi van a zacskóban, és mikor fagyasztottam le. Mivel én egy személyes adagokban csomagolok, azt nem írom rá, hogy mennyi van benne, ha nemcsak egy adagot, hanem esetleg kettö.három embernek valót fagyasztasz, akkor azt is érdemes ráírni. (Ugyanis megfagyva nem igazán lehet kitalálni, mi is van benne, és nehéz emgsaccolni, hány személyes adag van benne. A dátum meg azért fontos, mert tul sokáig nem jó tárolni (2-3 hónap).

2018. márc. 23. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen! :) Hatalmas segítség vagy! :)
2018. márc. 23. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Szivesen és sok sikert!
2018. márc. 23. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!