Milyen főtt ételek vannak, amit ha nagy adagban megcsinálok, berakhatom a mélyhűtőbe adagokra lefagyasztani?
Lecsó, töltött káposzta, sólet, zöldbab, zöldborsó, lencsefőzelék, pörkölt nokedlivel vagy rizzsel.
Ezek mind bírják a fagyasztást.
Gyakorlatilag minden főtt ételt le lehet fagyasztani, az más kérdés, hogy nem minden olyan kiolvasztva, melegítve, mint frissen.A krumplis, tejfölös, tejszínes ételekre mondják, hogy nem az igazi, de magam is tudok erre ellenpéldát mondani, mert a tejfölös ételeknek szerintem semmi bajuk nincs fagyasztás után sem.
Ez azért egyéni ízlés dolga is, ki kell jópárat tapasztalni, kóstolni és utána az ember már az ízlése alapján dönt a fagyasztásáról.
Gyakorlatilag minden étel, ami nincs túlfüzve, fagyasztható és ha lassan olvasztod ki melegítés elött, akkor nem észrevehetö, hogy fagyasztva volt.
Mivel ketten vagyunk a párommal, és elég kis étvágyúak vagyunk, ezért nehéz lenne csak két adagot készíteni. Ezért mindig dupla-háromszoros mennyiséget fözök, és adagonként lefagyasztom (ez fontos, ne egyben legyen az egész, hanem egy vagy két személyes adagokban - így ugyanis könnyebb felhasználni) már évek óta.
Így most ha nincs elég idöm, vagy kedvem fözni, vagy ha kevesebb pénz lenne kajára, akkor csak a fagyasztóban kell körülnézni - meg így sokkal változatosabban tudonk étkezni.
Ahogy többen írtok, BÁRMIT fözhetsz nagy adagban és lefagyaszthatod - kivéve a rántott húst, mert az frissen sütve jó, de azt is bepanírozhatsz elöre nagy adagot és felhasználáskor a fagyott húst teszed a forró olajba, akkor gyorsan kész és friss is -, tehát gyakorlatilag NINCS olyan, amit nem lehetne.
De ha nem vagy biztos konkrétan valamiben, írj nyugodtan, szivesen elmondom, hogy én hogyan szoktam azt fagyasztani.
Kérdező, megírnád, hogy miért nem lettél okosabb?
Főtt, fagyasztható ételeket ajánlottunk, ahogy kérted.
Ha nem lett okosabb, az nem a mi hibánk, akik jószándékkal, tapasztalatból válaszoltunk.
Talán neki kellene bővebben kifejtenie, hogy konkrétan milyen ételféleségekre gondolt.
"Mert annyit tudok,hogy tészta,krumplis ételeket nem lehet,sok olyan dolog van ,ami vizes lesz kiolvasztás után."
EZ nem igaz, tésztás, krumplis ételeket is lehet fagyasztani és nem lesz semmi vizes kiolvasztás után sem.
Azaz MINDENT lehet fagyasztani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!