Milyen főtt ételeket lehet/érdemes lefagyasztani? És mennyi időre?
Főzeléket mondjuk nejlon zacskóban? Miben érdemes, amiben nem veszi át a hűtőszagot?
Egyszerre többet akarok főzni valamiből, hogy aztán a lefagyasztott részét bármikor előkaphassam a hűtőből.
Mindent le lehet fagyasztani. De a krumplis ételek és a főzelékeket nem érdemes,mert kiengedve "vizes" ízük lesz.
Én 3 l-es zacskókba teszem az ételt,és laposra-simára igazítom. Majd a zacskót is visszahajtom,Így kevés helyet foglal el a fagyóban.
Pörkölteket hagyom a hűtőben megdermedni,és adagonként folpackba rakom. A pörköltet kicsit zsírosabban,sok szafttal főzöm.
A leveseket fedeles műanyag dobozokba teszm.Amibe előzőleg folpackot teszek,és ráhajtogatom a leves tetejére. Ha megfagyott,akkor kiveszem a dobozból,és a dobozt újra használhatom.
Nem szokta átvenni a szagot semmilyen étel. Kivétel,az uborka,vagy a fűszernövények. Azt zárható dobozba teszem.
Muanyag dobozokban is praktikus.
Porkolteket, fozelekeket vagy peldaul toltott kaposztat amivel sok pepecs munka van es sok ido az elkeszitese nyugodtan csinalhatsz tobbet es dobozokban lefagyaszthatod es akar tobb het vagy honap mulva eloveheted.
Arra figyelj oda hogy jol lelegyen fagyasztva.
Én is pörköltet szoktam úgy főzni, hogy még azon kívül, amit akkor elfogyasztunk, még legalább 2x tudjak elővenni, és akkor már csak valamivel összefőzve (hordós káposzta, vagy éppen pirított tarhonya) gyors kaja lesz belőle.
Amúgy szeretem a sertés-májat is lefagyasztani sütésre-főzésre adagokban előkészítve, mert az elkészítés nem tart soká. Csak írd rá, hogy pl. rántani-való, vagy éppen felcsíkozott, akkor nem érhet csalódás.
pörköltet, töltött káposztát szoktam csak lefagyasztani...
pl.: zöldbab főzeléket is ettem már fagyóból nem volt rossz csak egy kicsit még rá kellett javítani friss rántással
Egyébként a krumpli az borzasztó fagyóból.
Fasírtféléket (fasírt, nyújtott vagdalt pl.) is szoktam lefagyasztani és rakottasakat is. Tokányt is fagyasztok le, mielőtt beleteszem a zabtejszínt (allergia előtti időkben tejfölt).
Én húslevest másfél literes PET-palackban fagyasztok le, de csak a leszűrt levet és külön, zacskóban a kifőtt tésztát. A zöldségeket nem fagyasztom le belőle, de a főtt húst igen. Sült húst is fagyasztok le, frissentartó fóliába csomagolva.
Én most sok mindent kipróbáltam fagyasztva, mivel ételallergiás kisfiamnak én főzök a bölcsibe, ugyanazt a menüt, amit ott kapnak a gyerekek, csak úgy, ahogy eheti, és pl. 1 adag spenótot nem tudok megfőzni vagy egy ebédnyi rakott tésztát.
Köszönöm szépen a válaszokat!
A további ötleteket, tippeket is örömmel fogadom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!