Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Meddig áll el a főtt rizs,...

Meddig áll el a főtt rizs, mit lehet belőle csinálni, gondolom, lefagyasztani nem lehet?

Figyelt kérdés
Túl sok lett a köret, másnap szintén maradt. Mit kezdhetek vele, Kidobni sajnálnám....
2010. máj. 7. 06:11
 1/7 anonim ***** válasza:

keverj bele egy tojást (ha kell 2 is lehet, majd az állagán látod) + felengedett mirelit zöldségkeveréket és némi sót+borsot+fokhagymát+kis pirospaprikát - formálj belőle golyókat vagy kroketteket...zsemlemorzsában hempergesd meg és bő, forró olajban süsd ki



fokhagymás tejföllel/tejfölös uborkasalátával és fasírttal vagy sült hússal lehet tálalni

2010. máj. 7. 06:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Nyugodtan fagyaszd le. Én sokszor fagyasztottam már le riszt,vagy rizses ételt. Mikróban melegítsd ki.Kicsit szárazabb lesz,amikor kimelegíted.
2010. máj. 7. 06:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Még sose próbáltam lefagyasztani.de most az lesz:)
2010. máj. 7. 06:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Finom belöle a rizssaláta is: hagymát, paprikát, esetleg fokhagymát össze kell darabolni, ecetböl, olivaolajból, mustárból, kevés cukorral dresszinget keverni és a zöldségekre önteni, legalább 1 óráig érlelni, utána a rizshez keverni, és újabb órát hütöben tartani.

Ha komplett fogásnak szánod, akkor keverj bele még csikokra vágott sonkát, sajtot, virslit, maradék sült húst, keménytojást vagy ami éppen kéznél van.

Igy együtt is nagyon jó maradék-eltüntetö étel, és mégis izletes.

2010. máj. 7. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Felhasználhatod húgombóclevesbe a gombóchoz, töltött zöldségételekhez (pl. töltött paprika, káposzta, padlizsán, karalábé, stb.) a hústöltelékbe, rakottasokhoz önálló rétegként, stb.

Ha csak sóztad, de nem fűszerezted mással, akkor pl.egy kis tejjel és vaníliás cukorral egészen pépes-krémesre tovább főzve, majd lehűtve összekevered felvert tejszínhabbal és gépben vagy simán a fagyasztóban (időnként megkeverve) rizsfagyit készíthetsz belőle.

2010. máj. 7. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
A második válaszadónak mondom, hogy melegités előtt kell egy kis vizet önteni az ételhez és lefedve melegiteni. Igy nem lesz száraz az ételünk.
2010. máj. 7. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Tejberizs, vagy rizskot készitéséhez is felhasználhatod.
2010. máj. 8. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!