Meddig áll el a főtt rizs, mit lehet belőle csinálni, gondolom, lefagyasztani nem lehet?
keverj bele egy tojást (ha kell 2 is lehet, majd az állagán látod) + felengedett mirelit zöldségkeveréket és némi sót+borsot+fokhagymát+kis pirospaprikát - formálj belőle golyókat vagy kroketteket...zsemlemorzsában hempergesd meg és bő, forró olajban süsd ki
fokhagymás tejföllel/tejfölös uborkasalátával és fasírttal vagy sült hússal lehet tálalni
Finom belöle a rizssaláta is: hagymát, paprikát, esetleg fokhagymát össze kell darabolni, ecetböl, olivaolajból, mustárból, kevés cukorral dresszinget keverni és a zöldségekre önteni, legalább 1 óráig érlelni, utána a rizshez keverni, és újabb órát hütöben tartani.
Ha komplett fogásnak szánod, akkor keverj bele még csikokra vágott sonkát, sajtot, virslit, maradék sült húst, keménytojást vagy ami éppen kéznél van.
Igy együtt is nagyon jó maradék-eltüntetö étel, és mégis izletes.
Felhasználhatod húgombóclevesbe a gombóchoz, töltött zöldségételekhez (pl. töltött paprika, káposzta, padlizsán, karalábé, stb.) a hústöltelékbe, rakottasokhoz önálló rétegként, stb.
Ha csak sóztad, de nem fűszerezted mással, akkor pl.egy kis tejjel és vaníliás cukorral egészen pépes-krémesre tovább főzve, majd lehűtve összekevered felvert tejszínhabbal és gépben vagy simán a fagyasztóban (időnként megkeverve) rizsfagyit készíthetsz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!