Ezt az úgynevezett kevert túrós kalácsot tojásfehérje habbá felverése helyett élesztővel való kelesztéssel is el lehetne készíteni?
Ez volna a recept [link]
Rögtön az első pontban olvasható a fehérje habbá verése. Kíváncsi lennék, hogy vajon ezt porélesztővel való kelesztéssel is ki lehetne vajon váltani?
Előző vagyok. Még egyszer elolvastam a receptet, és második olvasatra inkább nem próbálkoznék az élesztővel. Nincs benne semennyi liszt, csak búzadara. Még sosem láttam olyan sütit, ahol csak búzadarás és kelesztett, ettől persze lehet, hogy létezik, de szerintem nem nagyon van, mert elég sokat sütök, és nem futottam bele még ilyen receptbe.
A linkelt recept inkább egy túrós darafelfújtnak tűnik. :) Ha biztosra akarsz menni, a recept szerint készítsd el. :)
Én már készítettem búzadarából kelesztett cipót, valamennyire megkelt, megdagadt, igaz az élesztőt előtte futtattam cukros vízben.
Egészen pontosan búzadarából és zsemlemorzsából állt, tehát valamennyi liszt a zsemlemorzsa révén lehetett benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!