Habcsók állagán rontana, ha gyümi levével színezném be a végén?
Megállni megállna .. De a vizes gyümölcslé miatt sülés közben nem lesz olyan amilyenek lennie kéne a habcsóknak. Tapasztalatból tudom én szoktam készíteni színes habcsókót. Így készítem. Színes habcsók.
2tojás fehérjéhez 6evőkanál porcukor
Csipet só
A tojás fehérjének szobahőmérsékletűnek kell lennie.
A tojásfehérjéből a sóval keverőtálban közepes sebeségre kapcsolt robot géppel lágy habot verünk. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot egyszerre csak 1 evő kanállal és a robotgépet a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Nagyon keményre verjük a habot. A cukrot én úgy adagolom kanalanként a habhoz, hogy 1perc elteltével teszem a következő kanál cukrot. Ha már jó kemény a hab nem esik le a keverő lapátról, akkor készen van. Sütőpapírt teszünk a tepsire. A habból kisebb csúcsokat rakunk rá. Az ételfestéket (gél vagy porállagú jó csak hozzá) kevés habbal kikeverjük. Egy hurkapálcikát vagy akár saslik nyárs is jó bel mártunk a festékes habba és tepsin lévő csúcsokra mintákat húzzunk.
A habcsókot először 140C ón 15 percig sütjük. Majd 100C-ra vissza vészük a sütőt és még 15 percig így zártjuk. A sütőt elzárjuk és 2 óra múlva kivesszük a habcsókokat. Nem szabad előbb kivenni és mozgatni, mert teljesen ki kell, hogy száradjon kívülről. Belül pedig így marad ragacsos.
Ilyen szokott lenni .. Magasabbra is készítheted. [link]
Inkább szörppel, az töményebb. Megállni szerintem megfog, ha jó kemény a hab, mindegy, mivel nyomod ki. De akár egy kanállal is csinálhatsz csókokat, ha nem akarsz nagyon vacakolni.
De az ilyen 100 forintos boltokban filléres cucc a habzsák is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!