Sózásra van valami praktikátok? Hogy ne legyen túl sós de sótlan se?
Figyelt kérdés
Amikor nincs pl egy receptbe beleírva és csak érzésből kell.
Nekem édesanyám mindent elég sósan főz, én meg túl óvatoskodva bánok vele, és valamiért mindig sótlanabb lesz mint kéne.
2021. febr. 27. 14:44
2/6 anonim válasza:
Én asztali sót használok, mert szeretem a szemcse mértetét, nem pereg ki az ujjam közül, érzem ahogy sózok. A húsokat előre besózom, mást csak a főzés kö
3/6 anonim válasza:
Egy idő után tudni fogod, adott kajába mennyi sót szoktál tenni.
Én pl a nyers húst nem vagyok hajlandó megkóstolni, de még sosem lett rossz semmiféle fasírt vagy húsgombóc. A levesek rendszerint sótlanok, de azon könnyű segíteni a végén. :) Sose mérem ki, mennyit teszek bele, úgy érzésre rázom a sószórót a fazék felett. Egyszer még utálni fognak ezért a lányaim... :D
4/6 anonim válasza:
Kosotolás. Amúgy inkább legyen sótlan, amit utólag pótlok, mint ehetetlen sós.
5/6 anonim válasza:
Folyamatos kóstolgatás, illetve tényleg legyen inkább sótlan, mert bármilyen ételt utólag be lehet sózni. 😊
6/6 anonim válasza:
Vagy leméred a dolgot, amit sózni akarsz és kb. 0,8-1%-i sót adsz hozzá.
Pl. 1 kiló darált hús --> 8-10g só.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!