Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A sós víz gyorsabban, vagy...

A sós víz gyorsabban, vagy lassabban forr fel, mint a sótlan?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy inkább fizikai jellegű a kérdés, de hátha itt hamarabb válaszra lelek. :)
2011. ápr. 11. 11:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Lassabban, ezért a sót csak a forrásban lévő vízbe rakják.
2011. ápr. 11. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
laaaasssaaabbbaaan:)
2011. ápr. 11. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Lassabban. Ezért szokták a sót forrás után beletenni a vízbe.
2011. ápr. 11. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
A sós víz forr fel lassabban, mivel magasabb a forráspontja a sima víznél.
2011. ápr. 11. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Igen, erre gondoltam Én is. Ha az olvadás pontot megemeli, akkor nyilván a forrásét is. Egyébként tészta főzés miatt kérdeztem. :)


Köszi a válaszokat!

2011. ápr. 11. 11:12
 6/6 anonim válasza:

“Ha az olvadás pontot megemeli, akkor nyilván a forrásét is.“


Hogy értsük egymást: A sós víznek alacsonyabb a fagyáspontja mint az édesvíznek, de ha megfagy, akkor a keletkező jég már tiszta vízből áll nem sósból, mert a só nem épül bele a jég kristályrácsába. Az így keletkezett jég már ugyanúgy olvad, mint az, amelyik tisztán édesvíz megfagyásával keletkezett, mert nincs köztük különbség.

2011. ápr. 11. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!