A sós víz gyorsabban, vagy lassabban forr fel, mint a sótlan?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy inkább fizikai jellegű a kérdés, de hátha itt hamarabb válaszra lelek. :)2011. ápr. 11. 11:00
1/6 anonim válasza:
Lassabban, ezért a sót csak a forrásban lévő vízbe rakják.
3/6 anonim válasza:
Lassabban. Ezért szokták a sót forrás után beletenni a vízbe.
4/6 anonim válasza:
A sós víz forr fel lassabban, mivel magasabb a forráspontja a sima víznél.
5/6 A kérdező kommentje:
Igen, erre gondoltam Én is. Ha az olvadás pontot megemeli, akkor nyilván a forrásét is. Egyébként tészta főzés miatt kérdeztem. :)
Köszi a válaszokat!
2011. ápr. 11. 11:12
6/6 anonim válasza:
“Ha az olvadás pontot megemeli, akkor nyilván a forrásét is.“
Hogy értsük egymást: A sós víznek alacsonyabb a fagyáspontja mint az édesvíznek, de ha megfagy, akkor a keletkező jég már tiszta vízből áll nem sósból, mert a só nem épül bele a jég kristályrácsába. Az így keletkezett jég már ugyanúgy olvad, mint az, amelyik tisztán édesvíz megfagyásával keletkezett, mert nincs köztük különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!