Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan jöhetnék ki jobban a...

Hogyan jöhetnék ki jobban a kajapénzből?

Figyelt kérdés
Párom nagyon sokat képes enni, mindig tartalmas és húsos kaja kell, hogy legyen. Neki nem elég a sima túrós tészta, mert hogy attól nem lakik jól. Múltkor is főztem krumplifőzeléket, és kellett hozzá készítenem pizzás csigát, hogy jól lakjon, vagy pl. a krumplis tésztához rántott húst. Csak így sajnos hónap végén meg mindig számolgatnom kell a pénzt, hogy kijöjjünk valahogy.
2021. febr. 5. 20:09
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem ha nem a minőségből akarsz lejjebb adni vagy kényelmetlenségeket vállalni akkor ezeket érdemes megpróbálni:

1. Vásárolj nagyobb tételben ha akciós (ha van hely a fagyasztóban és nem zavar, ha fagyasztott húst kell enni akkor érdemes bevásárolni mikor akciós)

2. Próbálj alternatívákat (Pl. a tofut összetörve és ízesítve nagyon jól lehet hús helyett használni - de próbálgatni kell. Van amit kiválóan ki lehet váltani olcsóbb, növényi alapú dolgokkal, van amit nem)

3. Olcsóbb húsáru: Vannak olcsóbb húsáruk is amiket el lehet készíteni finoman: Virsli, felvágottak, stb.

2021. febr. 5. 22:41
 12/35 anonim ***** válasza:
75%
Mondjuk, ilyen gyorsan felszívódó szénhidrátok helyett, mint a krumpli meg a tészta, készíts tartalmas ételeket hüvelyesekből.
2021. febr. 5. 23:51
 13/35 anonim ***** válasza:
85%

Ossza be ő a pénzt majd rájön, hogy nem telik rá. Eszméletlen mennyiségű pénzt el lehet zabálni és semmi látszatja. Vagyis bocs van látszatja a hájas kövér has 😀

Vagy másik :

Én az adagokat mindig kiszamolom és annyit főzök már ezzel sokat spórolunk megveszem ami épp kell de fejenként x db vagy x szelet és akkor annyi van.

Ez párod részéről csak duma, az én párom is fizikai munkát végez de nem egyenlő azzal hogy csak húst enne meg zabálna. Ki van tágulva a gyomra egy két hétig rossz az tuti de utána megszokja a kisebb adagokat.

2021. febr. 6. 08:00
 14/35 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sok jó tanácsot kaptam :) az ő keresete 230 és 250 ezer körül van, az enyém pedig 180 és 220 ezer körül mozog. Ebből kell megoldani a rezsi, villany stb., telefonszámlák, nekem fixen megy havi szinten 20 ezer spórolás. És akkor magunkra még nem is költöttünk. Tényleg nehéz beosztani a pénzt.
2021. febr. 6. 10:05
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha ketten nem tudtok beosztani közel 500 ezer forintot úgy, hogy még hitelt/albérletet sem kell fizethetnek, akkor valamit nagyon elszúrtok.

Mi ugyanennyiből havi 200 ezret simán elteszünk és normálisan eszünk, nem krumplit tésztàval.

2021. febr. 6. 10:43
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Nos így az összegeket látva tényleg az a megoldás ha visszafogja magát. Az élet erről szol ha az ember nem milliomos. Én imadom a vad húst lazacot de nem telik rá tehát nem eszem.

Felnőtt férfinak fel kellene fognia.

2021. febr. 6. 10:43
 17/35 anonim ***** válasza:
82%
A munkám egy jelentős részében én is kemény fizikai munkát végzek. Fejben van valami probléma a pároddal. Nagyobb kontrollt kell gyakorolni a zabálhatnékja felet, mivel így olvasva ő zabálni akár nem enni. Hosszú távon se kasszának se az egészségének nem lesz ez jó. Ha nem képes felfogni akkor adj neki húst valamivel. Gondolok itt tarhonyás vagy rizses húsra sok rizzsel vagy tarhonyával. Csinálj neki igazán vékonyra szelt húsból rakott húsokat. Viszont tényleg jobb lenne beszélni vele.
2021. febr. 6. 10:54
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

9-es, hol láttál ilyet leírva?

A proli itt egyedül te vagy.

2021. febr. 6. 11:14
 19/35 anonim ***** válasza:
84%

14: volt itt tegnap v. azelőtt egy (szerintem kamutroll) kérdés, hogy ők 250e ft-ot költenek el havonta ketten kajálásra - étteremből hozatják nagyrészt, mert nem szeret főzni.

Szerintem ennek töredékéből kihozható otthon - úgy, hogy mondjuk hetente 3-4x húsos étel van. Ami nem azt jelenti, hogy nettó húsok, hanem olyan kaják, amiben van hús is.

2021. febr. 6. 11:38
 20/35 anonim ***** válasza:
2021. febr. 6. 11:39
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!