Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan süssem/főzzem meg a...

Hogyan süssem/főzzem meg a húst, hogy puha legyen?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a fűszeres ételeket, ezért általában sült husit eszem, de az túl kemény és túlságosan száraz lesz, akárhogy csinálom.

Mit kéne csinálnom, hogy puha legyen, de megmaradjon a fűszer íze? Esetleg főzzem meg előtte?


2021. jan. 16. 21:50
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
De milyen hús? Milyen állat melyik része?? Nagyon nem mindegy.
2021. jan. 16. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Tepsiben,alufóliával lefedve.

+ kevés vizet aláöntve.

Addig,amig ahús nem puhul meg.Azután fólia le,...süt.

2021. jan. 16. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Kb. ahogy a #2-es írja. Az előfőzést azt felejtsd el, az elősütésnek lehet értelme.
2021. jan. 16. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
94%
Magas hőmérsékleten kérget sütsz rá, pár pillanst alatt. Ez bent tartja a vizet a későbbi alacsonyabb jőfokú hosszabb ideig tartó sütés során. Nem szárad ki, szaftos és omlós lesz.
2021. jan. 16. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Vagy sütőzacskóban

Semmiképp ne főzd meg előtte. Csak kifő az íze

2021. jan. 16. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha nincs öntöttvas sütőformád, de van jénaid, aminek van fedele, abban is sütheted.

Kis zsiradékkal kikened a jénait, belerakod a fűszerrel bedörzsölt husit, és rárakod a fedőt. Ha arányaiban kicsi a husi az edényhez képest, rakj bele 3-4 evőkanál vizet.

Ezt az egész húsos cuccot be lehet rakni a sütőbe, és lassú tűzön egyenletesen megsütni.

Azért az öntöttvas verhetetlen.

2021. jan. 17. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Hogy joizu legyen, elozoleg be kell pacolni a hust ... ez lehet szarazpac vagy akar pacle, de a husnak idot kell hagyni, hogy atjarjak az izek.

Ha csak septeben megfuszerezed es mar rakod is a sutobe, akkor a fuszer lemosodik ahogy a hus elkezdi a levet kiereszteni.


Puha omlossagot a kulonbozo etelkeszitesi technikakkal tudsz elerni ... vagy alacsony homersekleten es nagyon hosszan keszited (sous vide, barbecue) ... vagy magasabb homersekleten eleinte lefedve, kesobb szabadon piritva.


Az elore kerget sutsz ra es utana meg beteszed egy kicsit a sutobe, csak kisebb adagoknal mukodik ... ez inkabb ettermi stilus, ahol csak egy-egy adagot keszitenek frissen.

2021. jan. 17. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
En nagyon sokaig csirkecombot bor nelkul sutottem, mert utaltam, hogy akarhol vettem a hust, mindig volt rajt toll. De miota sutesnel rajt hagyom, a hus is sokkal puhabb marad. Aztan kidobom a boret.
2021. jan. 31. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!