Hogyan süssem/főzzem meg a húst, hogy puha legyen?
Nagyon szeretem a fűszeres ételeket, ezért általában sült husit eszem, de az túl kemény és túlságosan száraz lesz, akárhogy csinálom.
Mit kéne csinálnom, hogy puha legyen, de megmaradjon a fűszer íze? Esetleg főzzem meg előtte?
Tepsiben,alufóliával lefedve.
+ kevés vizet aláöntve.
Addig,amig ahús nem puhul meg.Azután fólia le,...süt.
Vagy sütőzacskóban
Semmiképp ne főzd meg előtte. Csak kifő az íze
Ha nincs öntöttvas sütőformád, de van jénaid, aminek van fedele, abban is sütheted.
Kis zsiradékkal kikened a jénait, belerakod a fűszerrel bedörzsölt husit, és rárakod a fedőt. Ha arányaiban kicsi a husi az edényhez képest, rakj bele 3-4 evőkanál vizet.
Ezt az egész húsos cuccot be lehet rakni a sütőbe, és lassú tűzön egyenletesen megsütni.
Azért az öntöttvas verhetetlen.
Hogy joizu legyen, elozoleg be kell pacolni a hust ... ez lehet szarazpac vagy akar pacle, de a husnak idot kell hagyni, hogy atjarjak az izek.
Ha csak septeben megfuszerezed es mar rakod is a sutobe, akkor a fuszer lemosodik ahogy a hus elkezdi a levet kiereszteni.
Puha omlossagot a kulonbozo etelkeszitesi technikakkal tudsz elerni ... vagy alacsony homersekleten es nagyon hosszan keszited (sous vide, barbecue) ... vagy magasabb homersekleten eleinte lefedve, kesobb szabadon piritva.
Az elore kerget sutsz ra es utana meg beteszed egy kicsit a sutobe, csak kisebb adagoknal mukodik ... ez inkabb ettermi stilus, ahol csak egy-egy adagot keszitenek frissen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!