Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi az oka, hogy ha metélt...

Mi az oka, hogy ha metélt tésztát főzök, már a főzővízben összetapad a tészta?

Figyelt kérdés

#összetapadt főtt tészta
2021. jan. 1. 21:41
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Vagy rossz fajta tésztát használsz - sok tojásos vagy durumtészta a jó minöség -, vagy túl kevés vizben fözöd, a tészta súlyának kb 10-szerese kellene a víznek lenni az olaszok szabályai szerint.

Ha elég sok a víz, erösen forr, mikor beleteszed a jó minöségü tésztát, és néha megkevered, akkor nem ragadhat össze.

2021. jan. 1. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2021. jan. 1. 21:53
 3/5 anonim ***** válasza:
69%
Szivesen, remélem, sikerül!
2021. jan. 1. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
51%
Rakj bele olajat
2021. jan. 8. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Az olaj nem ér semmit, csak városi legenda!
2021. jan. 9. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!