A tészta miért nem gyúrható? Szétesik morzsára, darabokra
Figyelt kérdés
A tésztát az előírt hozzávalókkal összeállítom, kezdeném gyúrni, kiszaggatni, de nem gyúrható, mert morzsálódik.2020. okt. 26. 11:26
1/14 anonim válasza:
Valami csak nem jó. Mi van benne és mennyi?
3/14 A kérdező kommentje:
Pogácsát szeretnék sütni. Fél kg liszt, 2 ek zsír, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája. Élesztőt is teszek bele.
2020. okt. 26. 11:30
4/14 A kérdező kommentje:
plusz tejfölt is tettem bele, 2 ek
2020. okt. 26. 11:30
7/14 Mansour válasza:
Lehet, hogy túl hideg a zsír és a vaj, tedd tíz percre meleg (de ne forró), helyre, utána próbáld megint. A tejföllel óvatosan, mert ha túl sok akkor meg nem lesz szaggatható.
8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tippeket.
2020. okt. 26. 11:38
9/14 anonim válasza:
Első lépésként elmorzsoltad a zsiradékokat a liszttel?
10/14 anonim válasza:
Esetleg másképp mérted a zsírt, mint a recept kitalálója. Az evőkanál zsírnál nem túl egyértelmű, lehet hogy jobban meg kellett volna púpozni. Szóval megpróbálhatsz egy kis plusz zsiradékot is tenni bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!