A párolt káposzta (káposztás tészta) alá miért kell cukrot karamellizálni ?
Nem tunning :) Kell az ize, hogy enyhitse a kaposzta vad jelleget. Azert kell piritani, mert nem edesiteni kell a kaposztat, hanem aromasitani. A nyers edes iz nem hozza ki a kaposzta aromajat.
Lenyeg a lenyeg, sokkal tartalmasabb, sokkal elkeszultebb izt kapsz ha karamelt is hasznalsz. Amugy csak egy piritott kaposzta.
Az első két válaszoló jól megideologizálta a lusta emberek módszerét.
Rendesen, lelkiismeretesen elkészített káposztához nem kell cukor. Magától karamellizálódik kellő mértékűre. Csak hát ahhoz türelem kell. És az nem mindenkiben van meg.
3-as jól lepontozta 1-est , 2-est. :)
Pont tegnap olvastam itt az oldalon, hogy 70 fokon párolja a káposztát.
Én is ugyanezt csinálom. Nem nyomom ki a levét és fedő alatt odaégés nélkül barnára párolódik. Egyáltalán nem kell mellette állni. 3-4-szer átforgatom, amíg készül. Ja, indukciós lapon természetesen.
Ja és én pasiból vagyok a rám jellemző "lustaságos" hozzáállással.
:)
Mindig elgondolkodom, ha vita van egy étel összetevőivel kapcsolatosan, hogy vajon kinek van meg az ős káposztás tészta receptje ?
Az 1. században kezdték termeszteni.
És ha akkoriban az egyik "megyében" tettek bele cukrot, míg a másikban nem, akkor melyik az igazi káposztás tészta ?
Aztán tovább gondolkodom és rájövök, hogy a cukor csak kb 200 éve létezik, így az ős káposztás tésztáben nem lehetett cukor.
Régen szerintem csak mézet használhattak édesítésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!