Lila káposztából is lehet savanyú kápiosztát csinálni? Csak kultúrális oka van, hogy nem szokás, vagy más is van a háttérben?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 23. 08:34
1/5 anonim válasza:
Csunya levet ereszt es a kaposzta is megfakul (nem esztetikus). Izre ugyan olyan lehet.
2/5 anonim válasza:
Csak megszokásból nem készítenek, meg eleve a fehérkáposztából több terem, és a "fölösleget" savanyították, mert úgy tovább ehetö.
Lilakáposztából is lehet, ha kiforr, utána szép lilás-piros szine lesz. Viszont midel rostosabb a káposzta, ezért valamivel nehezebben emészthetö, mint a fehérkáposztából készült.
ßEn rendszeresen szoktam lilát is savanyítani, szépen mutat salátaként tálalva.
3/5 anonim válasza:
Itt egy német oldal, meg tudod nézni, milyen lesz készen:
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A savanyítás módjában van esetleg valami különbség? Pl. tovább kell várni vele esetleg, mint a fehérrel?
2020. ápr. 23. 13:30
5/5 anonim válasza:
Én üvegben szoktam savanyítani mindkettöt, met ketten élünk csak egy háztartásban, ezért az egy beföttesüvegnyi elég egy kajára.
Gyakorlatilag ugyanúgy készítem, egydül arra figyelek, hogy feltétlen vékonyra vágjam, de igazán nem vettem észre különbséget a két fajta közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!