A sütőben, miben kelesszem a kelttésztát?
Fém tál fém tetővel nincs? Vagy olyan lábas, fazék, aminek a füle is fém?
Egyébként 30 foknál nem kéne, hogy jobban fűtsön a sütő, ennyi bőven elég a keléshez.
Tehát elvileg olyan meleg lesz a sütőben, mint egy nyári kánikulában. Az meg elég kevés ahhoz, hogy spontán kigyulladjon egy konyharuha.
Itt egyedül arra kell figyelni, hogy ezek a dolgok (tál, konyharuha) ne érintkezzen a sütő azon felületével, ahol a fűtőszál van.
Mert a fűtőszál az nem 30 fokos lesz, hanem jóval melegebb.
Az vagy fűt, vagy nem fűt, tehát az ugyanolyan forró lesz (időnként) mint ha 200 fokra akarnád fűteni a sütőt.
A különbség, hogy jóval hamarabb lekapcsol a hőfokszabályzó.
Szóval mindenképpen egy rácsra tedd a tálat, ne közvetlenül a sütő aljába, és a konyharuha se fityegjen össze vissza, maradjon a tésztán, a tálban.
Így simán betehetsz műanyag tálat is.
Meg hát ránézel időnként, megtapogatod, nem túl forró e, bár ha jól működik a funkció, akkor nem kéne annak lennie.
Dagasztógép tálja,ha fémből van
abba is jó.Konyharuhát ne tedd be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!