Mit tegyek a konyhai szagok ellen?
Sziasztok. Lehet rossz kategóriába tettem, bocsánat.
Az van, hogy ha főzök rettenetesen büdös kaja szagú lesz a hajam. Apukám is mindig megjegyzi, hogy érzi hogy ez meg az volt nállunk az ebéd. Esküszöm még a főzelék szag is érződik rajta. Másokon sose érzem, anyósom is konyhán dolgozik de sose ilyen kaja szagú a haja. Én meg egy főzés után érezhetően bűzlök. Minden főzés után meg nem szeretnék hajat mosni. Kicsit szégyenlem néha, másnak olyan jó illatú mindig a haja. Lehet hülyeség, de engem kicsit zavar, van még valaki akinek ennyire felveszi a haja a szagokat? Lehet ez ellen valamit tenni? Köszönöm a válaszokat előre is.
Minden ételszagot bevesz a hajad? Mert nekem csak akkor, ha olajban sütünk valamit. Az borzasztó.
Vagy fel kell szereltetni egy szagelszívót (én is gondolkodom már rajta) vagy marad a hajmosás. Mert gondolom valami műanyag zuhanysapkában csak nem akarsz főzni.:) Vagy van az a vékony
nylon- hasonló a zuhanysapkához-, gumival, amit a fodrászok használtak régen, emlékszem, mikor anyám dauert csináltatott:), azt húzták a fejére.
Szerintem ezért kötötték be többek között a fejüket kendővel a háziasszonyok. Meg persze, hogy a hajuk ne hulljon a készülő ételbe.
Nem kell annyit nezegetni, hogy mi van a fazékban :) Miert hajolsz allandoan a kaja fole?
Szerintem vegyel hosszabb fakanalat es allj messzebb a kajagoztol. Ha meg a kendot is felveszed, az mar turbo fokozat :D
Anyam is ugy foz, hogy minden maxon … sistereg minden mint a pokol tuzesnyila, zubog a víz … fortyog az egesz konyja mint ha meg a gozgepek vilagaban elnenk. Anyam is allandoan kajaszagu es a lakas is napokig buzolog ha csinalt valamit :)
Amikor en fozok fincsi kajaillat libben at a lakason es mindenkinek osszefut a nyal a szajaban ha megerzi.
Szoval lehet, hogy neked is csak vissza kellene venni a dolgokbol :)
5. Nem hajolok a kaja fölé állandóan csak elég kicsi a konyha, inkább főzőfülke, de hosszabb fakanál se rossz ötlet.
6os. Nem a láng megy maxon hanem az elszívó 😃
Köszönöm mindenkinek az ötleteket. Ment a zöld mindenkinek 🙂
Ez fura. Nekünk nincs elszívónk, meg semmi hasonló. Pici a konyhánk. Egyszerűen kinyitjuk az ablakot amíg főzünk, és nagyon kevés olajat használunk (tehát pl. soha nem "deep fry"-olunk semmit - nem tudom erre mi a magyar szó).
Ezt a két dolgot csináljuk, soha nincs kajaszag a házban, és nekünk sincs kajaszagunk.
Milyen olajat használsz? Van amelyiknek erősebb szaga van, van amelyik elvileg szagtalan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!