Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit tegyek a konyhai szagok...

Mit tegyek a konyhai szagok ellen?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Lehet rossz kategóriába tettem, bocsánat.

Az van, hogy ha főzök rettenetesen büdös kaja szagú lesz a hajam. Apukám is mindig megjegyzi, hogy érzi hogy ez meg az volt nállunk az ebéd. Esküszöm még a főzelék szag is érződik rajta. Másokon sose érzem, anyósom is konyhán dolgozik de sose ilyen kaja szagú a haja. Én meg egy főzés után érezhetően bűzlök. Minden főzés után meg nem szeretnék hajat mosni. Kicsit szégyenlem néha, másnak olyan jó illatú mindig a haja. Lehet hülyeség, de engem kicsit zavar, van még valaki akinek ennyire felveszi a haja a szagokat? Lehet ez ellen valamit tenni? Köszönöm a válaszokat előre is.

2020. okt. 30. 22:10
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

Minden ételszagot bevesz a hajad? Mert nekem csak akkor, ha olajban sütünk valamit. Az borzasztó.

Vagy fel kell szereltetni egy szagelszívót (én is gondolkodom már rajta) vagy marad a hajmosás. Mert gondolom valami műanyag zuhanysapkában csak nem akarsz főzni.:) Vagy van az a vékony

nylon- hasonló a zuhanysapkához-, gumival, amit a fodrászok használtak régen, emlékszem, mikor anyám dauert csináltatott:), azt húzták a fejére.

Szerintem ezért kötötték be többek között a fejüket kendővel a háziasszonyok. Meg persze, hogy a hajuk ne hulljon a készülő ételbe.

2020. okt. 30. 23:26
 2/9 anonim ***** válasza:
26%
Komolyan miket főzöl húslevestől, tarhonyáshústól, stb nem bűz lesz .
2020. okt. 30. 23:40
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Én is főzök rendszeresen, szagelszivom sincs, viszont szellőztetek közben és utána is, sosem kajaszagu a hajam.
2020. okt. 31. 00:18
 4/9 A kérdező kommentje:
1. És 3. Nekem van szagelszívóm az megy a legnagyobb fokozaton, és még szellőztetek is. Mégis megmarad a szag a hajamban. 2es, de az a szomorú, hogy a húsleves szag is érződik rajta. Amúgy kb mindent főzök, főzelékektől kezdve a lángosig mindent, egyedül akkor nem marad a hajamba a szag,(nyilván) ha valamit a sütőben sütök. Nem tudom miért veszi fel ennyire a szagokat, de ez a kendős megoldás nem is rossz. Bár a család biztos jót röhögnek rajtam 😄
2020. okt. 31. 09:17
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

Nem kell annyit nezegetni, hogy mi van a fazékban :) Miert hajolsz allandoan a kaja fole?

Szerintem vegyel hosszabb fakanalat es allj messzebb a kajagoztol. Ha meg a kendot is felveszed, az mar turbo fokozat :D

2020. okt. 31. 11:40
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

Anyam is ugy foz, hogy minden maxon … sistereg minden mint a pokol tuzesnyila, zubog a víz … fortyog az egesz konyja mint ha meg a gozgepek vilagaban elnenk. Anyam is allandoan kajaszagu es a lakas is napokig buzolog ha csinalt valamit :)

Amikor en fozok fincsi kajaillat libben at a lakason es mindenkinek osszefut a nyal a szajaban ha megerzi.

Szoval lehet, hogy neked is csak vissza kellene venni a dolgokbol :)

2020. okt. 31. 11:47
 7/9 A kérdező kommentje:

5. Nem hajolok a kaja fölé állandóan csak elég kicsi a konyha, inkább főzőfülke, de hosszabb fakanál se rossz ötlet.

6os. Nem a láng megy maxon hanem az elszívó 😃

Köszönöm mindenkinek az ötleteket. Ment a zöld mindenkinek 🙂

2020. okt. 31. 11:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez fura. Nekünk nincs elszívónk, meg semmi hasonló. Pici a konyhánk. Egyszerűen kinyitjuk az ablakot amíg főzünk, és nagyon kevés olajat használunk (tehát pl. soha nem "deep fry"-olunk semmit - nem tudom erre mi a magyar szó).

Ezt a két dolgot csináljuk, soha nincs kajaszag a házban, és nekünk sincs kajaszagunk.

Milyen olajat használsz? Van amelyiknek erősebb szaga van, van amelyik elvileg szagtalan.

2020. nov. 2. 14:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Amikor főzöl, tégy fel egy fürdősapkát a hajad védelmére [link]
2020. nov. 22. 21:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!