Kihagyhatom ezt a rántott húsból?
Szívből gyűlölök panírozni, szerencsémre nemrég találtam meg Dragomán György receptjét.
Ezt ki is szeretném próbálni, de sajnos nem tudom, kihagyhatom-e belőle a keményítőt. (Joghurt-kemenyito-liszt-tojas-morzsa)
Nem tudom beszerezni, de félek ez nélkül nem lehet olyan jó.
A másik, hogy a joghurt, amiben pácolni kene a csirkét, egyszerű joghurt vagy pedig görög joghurt?
Ebből sose lesz igazi rántotthús.
Valami panírozott-féleség lesz belőle - de fényévekre lesz a bécsi szelettől...
Szeretném azt Ft-ban, ahány kiló húst már életem során bepaníroztam, de ebbe a pancsolásba - ha utálok panírozni - biztos nem mennék bele.
Pillanatok alatt panírozok öttagú család részére.
Először az összes húst beleforgatom lisztbe, tálcára teszem, utána már csak tojás+prézli. Amikor van annyi készen (kb 5 szelet) amennyi a serpenyőmbe fér, elkezdem sütni és közben panírozom a többit.
"Egyetlen egy fedeles műanyag doboz kell.
Abban marinálod joghurtban, teszed rá a keményítőt. Aztán fedőt rá, liszt, összerázod. Ugyanezt tojással, majd prezlivel."
De ezt a sima rántotthússal is megteheted, hogy nem kis tálakba öntöd bele, hanem összerázod... Ehhez nem kell joghurt meg keményítő. Ez egy sima rántotthús, csak máshogy kerül rá a húsra a panír.
Mi is próbáltuk már így, amikor hamar kellett elkészíteni. Egy ragacsos, csomós cucc lesz belőle, a hús hol kilátszik alóla, hol meg csomókban áll rajta a massza. :D
Azt hittem, hogy ezekből tésztaszerű valamit kell készíteni és abba csak belemártani a hússzeleteket. Úgy lenne értelme.
De ha egyenként kell hozzátenni a dobozba a hozzávalókat az egész húsra, akkor nem nagyon értem. Be se fogja mindenhol a húst. Ha meg egyenként kell beletenni a hússzeleteket, akkor bonyolultabb, mint a sima panírozás.
Ha kis mennyiségű keményítő kell bele, azt simán kihagyhatod, hiszen a lisztnek is ugyanaz a hatása. Sós recepteknél a keményítő helyettesíthető liszttel, édeseknél pudingporral.
Itt ez a "csodarecept", ami nálam több ponton is kiverte a biztosítékot, ha a panírozós részét nem is nézzük:
Először megsüti a krumplit, majd abban az olajban a húsokat (mire kész a hússal, hideg a krumpli!) majd:
" Az olajat használat után kávéfilteren átszűröm, és még kétszer vagy háromszor használom."
Tehát gyakorlatilag egy olajat 3-4x használ fel.
Ehhez nincs mit hozzáfűzni, totál rákkeltő!
"Mindig tegyünk használt olajat a frisshez" ...és az ehhez fűzött baromság(mondván friss olajban nem pirul a hús, MERT HABZIK!
Az eszem megáll!
Nekem nem a friss olaj habzik, hanem sütés végére az alaposan elhasznált.
Szerintem kifejezetten káros ez a csávó, de mindenki maga döntse el!
Hopp, épp csak a linket hagytam le:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!