Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kihagyhatom ezt a rántott húsból?

Kihagyhatom ezt a rántott húsból?

Figyelt kérdés

Szívből gyűlölök panírozni, szerencsémre nemrég találtam meg Dragomán György receptjét.

Ezt ki is szeretném próbálni, de sajnos nem tudom, kihagyhatom-e belőle a keményítőt. (Joghurt-kemenyito-liszt-tojas-morzsa)

Nem tudom beszerezni, de félek ez nélkül nem lehet olyan jó.

A másik, hogy a joghurt, amiben pácolni kene a csirkét, egyszerű joghurt vagy pedig görög joghurt?

2020. okt. 26. 08:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
80%

Ebből sose lesz igazi rántotthús.

Valami panírozott-féleség lesz belőle - de fényévekre lesz a bécsi szelettől...

2020. okt. 26. 10:47
 12/26 anonim ***** válasza:
73%
Se nem jobb, se nem egyszerűbb, de a mondás értelmet nyer: a rest kétszer fárad!
2020. okt. 26. 10:47
 13/26 anonim ***** válasza:
87%

Szeretném azt Ft-ban, ahány kiló húst már életem során bepaníroztam, de ebbe a pancsolásba - ha utálok panírozni - biztos nem mennék bele.

Pillanatok alatt panírozok öttagú család részére.

Először az összes húst beleforgatom lisztbe, tálcára teszem, utána már csak tojás+prézli. Amikor van annyi készen (kb 5 szelet) amennyi a serpenyőmbe fér, elkezdem sütni és közben panírozom a többit.

2020. okt. 26. 10:53
 14/26 anonim ***** válasza:
89%
Na, megnéztem ezt a csoda verziót. Hát... Ha a joghurtba pácolod a csirkemellet, és utána rászórod a keményítőt, majd osszerazod, ez egy egybe allt trutyi lesz. A liszt csak ront rajta. Hozza adod a tojást, mégnagyobb trutyi. A zsemlemorzsa szinten össze áll majd mindenütt, de nem fogja a húst rendesen bevonni semmi.
2020. okt. 26. 11:01
 15/26 anonim ***** válasza:
63%
Miért nem tudod beszerezni a keményítőt? :O Bármelyik kis sarki boltban is beszerezhető. Akkor a többi dolgot honnan szerzed be?
2020. okt. 26. 11:02
 16/26 anonim ***** válasza:
89%

"Egyetlen egy fedeles műanyag doboz kell.

Abban marinálod joghurtban, teszed rá a keményítőt. Aztán fedőt rá, liszt, összerázod. Ugyanezt tojással, majd prezlivel."

De ezt a sima rántotthússal is megteheted, hogy nem kis tálakba öntöd bele, hanem összerázod... Ehhez nem kell joghurt meg keményítő. Ez egy sima rántotthús, csak máshogy kerül rá a húsra a panír.

Mi is próbáltuk már így, amikor hamar kellett elkészíteni. Egy ragacsos, csomós cucc lesz belőle, a hús hol kilátszik alóla, hol meg csomókban áll rajta a massza. :D

2020. okt. 26. 11:07
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Azt hittem, hogy ezekből tésztaszerű valamit kell készíteni és abba csak belemártani a hússzeleteket. Úgy lenne értelme.

De ha egyenként kell hozzátenni a dobozba a hozzávalókat az egész húsra, akkor nem nagyon értem. Be se fogja mindenhol a húst. Ha meg egyenként kell beletenni a hússzeleteket, akkor bonyolultabb, mint a sima panírozás.

Ha kis mennyiségű keményítő kell bele, azt simán kihagyhatod, hiszen a lisztnek is ugyanaz a hatása. Sós recepteknél a keményítő helyettesíthető liszttel, édeseknél pudingporral.

2020. okt. 26. 11:45
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Gyulolod a sima panirt, erre kerestel egy receptet amivel 5x annyit kell kinlodani.
2020. okt. 26. 12:19
 19/26 anonim ***** válasza:
60%

Itt ez a "csodarecept", ami nálam több ponton is kiverte a biztosítékot, ha a panírozós részét nem is nézzük:

Először megsüti a krumplit, majd abban az olajban a húsokat (mire kész a hússal, hideg a krumpli!) majd:

" Az olajat használat után kávéfilteren átszűröm, és még kétszer vagy háromszor használom."

Tehát gyakorlatilag egy olajat 3-4x használ fel.

Ehhez nincs mit hozzáfűzni, totál rákkeltő!

"Mindig tegyünk használt olajat a frisshez" ...és az ehhez fűzött baromság(mondván friss olajban nem pirul a hús, MERT HABZIK!

Az eszem megáll!

Nekem nem a friss olaj habzik, hanem sütés végére az alaposan elhasznált.

Szerintem kifejezetten káros ez a csávó, de mindenki maga döntse el!

2020. okt. 26. 13:04
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Hopp, épp csak a linket hagytam le:

[link]

2020. okt. 26. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!