Kihagyhatom ezt a rántott húsból?
Szívből gyűlölök panírozni, szerencsémre nemrég találtam meg Dragomán György receptjét.
Ezt ki is szeretném próbálni, de sajnos nem tudom, kihagyhatom-e belőle a keményítőt. (Joghurt-kemenyito-liszt-tojas-morzsa)
Nem tudom beszerezni, de félek ez nélkül nem lehet olyan jó.
A másik, hogy a joghurt, amiben pácolni kene a csirkét, egyszerű joghurt vagy pedig görög joghurt?
Soha nem paníroztam még dobozban, ezért nem tudtam, hogy a keményítőnek milyen szerepe van.
6os, vajdasági vagyok, errefelé nem igazán láttam keményítőt sehol. Liszt van mindenféle, búzadara, kukoricadara, de keményítőt tényleg nem láttam. Viszont most ahogy rákerestem, pont annál az üzletláncnál ahol vásárolni szoktam elméletileg árulnak keményítőt is.
Nem teljesen értem a dolgot, gyűlölsz panírozni, ezért egy olyan receptet választasz, ahol három helyett öt tálba kell forgatni a husit? :-)
Nekem amúgy ez a kedvenc hamis paníros husim, tudom ajánlani:
Egyetlen egy fedeles műanyag doboz kell.
Abban marinálod joghurtban, teszed rá a keményítőt. Aztán fedőt rá, liszt, összerázod. Ugyanezt tojással, majd prezlivel.
Őszinte legyek? Ezt így kedves kérdező el sem tudom képzelni. Vannak a dolognak csapdái: Mennyi joghurt, hogy ne legyen túl sok... Mennyi liszt, hogy ne (nagyon) ragadjanak össze? Majd mennyi morzsa, hogy felvegyék a "köntöst"? Szerintem bőven sokkal több rutint feltételez mint egy sima panírozás. Nekem ez egy kissé túl van bonyolítva.
Esetleg készíts tempurát (ez eddig egy tál) és abban is ki tudod sütni a húst.
De ha akarod, egy másik tálban forgasd bele morzsába a tempurába mártott húst. (ez már két tál)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!