Rántott csirkecombfilére vonatkozó tippjeiteket megosszátok velem?
Megmosom, letörlöm róla a vizet. Meg kell sózni sütés előtt? Fedővel kell sütni?
Arra is gondoltam hogy panírozás előtt bekenem mustárral. Ez elrontja a panírt?
Hogy pácolod e előre, az csak tőled és az ízlésvilágodtól függ. Nem tilos, nem káros!
Én már nem a húst sózom be, hanem a tojásba teszek jócskán belőle, mert egyenletesebben oszlik el a húson, nem kezd a hús a sótól levedzeni és ezért nem fog a panír felpúposodva elválni a hústól. Egy szakácstól tanultam így, de ha te nem bízol ebben a módszerben, akkor sózd nyugodtan a húst, azzal sincs gond.
Én a csirkemell kivételével minden rántott húst úgy sütök, hogy az egyik oldalát kisebb lángon fedő alatt, a másik oldalát nagyobb lángon fedő nélkül. Soha semmim nem lett kemény, nem maradt nyers.
Leszeded a bőr róla,megmosod és félbevágod, mert ha nem teszed, hatalmas szeleteket fogsz kapni, az meg kinek jó.Sózod-nem csipet, hanem bőségesen.És hagyon fél-1 órát állni a hűtőben.
Utána panírozod, de nem a Sparos prézlivel, hanem a Pékségekben kapható prézlivel.
Kisütöd. Nem teszel fedőt rá!! Tilos. és kész.
Nincs tejbe áztatásos hülyeség, sem mustáros hülyeség..a rántott hús, legyen rántott hús, és ne egy összevisszaság.
*hagyom
Sült pácos csirkét is tudsz csinálni: A sózás mindig ugyan így, mikor kiveszed a hűtőből akkor borsózod, összetört fokhagyma-utána mustár+olaj. Vissza a hűtőbe, és 2-3 órát pácolod rajta.
"nem kezd a hús a sótól levedzeni és ezért nem fog a panír felpúposodva elválni a hústól."
Ha forró, bő olajban sütöd, fedő nélkül, nem fog ilyen történni akkor sem, ha a húst sózod. Próbáld meg úgy, hogy elhagyod a fedőt, és már az elején nagy lángon kezded! Átsül az úgy is, de puhább és szaftosabb marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!