Szilvalekvárt főzök. Milyen sűrűnek kell lennie, hogy már lekapcsolhassam alatta a gázt?
hogy főzted???
a felezett szilvát bele kell rakni egy nagy, előzőleg ecettel kiöblített kondérba és keverés nélkül nagyon kis lángon főzni - max 4-5 óra és besűrűsödik
Nem kell kondér,mert abban hamarabb leég. Tedd be a sütőbe,és közepes lángon hagyd rotyogni. Félóránként keverd meg. Ha már sűrű,akkor tedd üvegekbe és száraz dunsztba. Zseléfixet ne tégy bele,mert akkor gombócba,sütibe nem tudod tenni a lekvárt,mert a zselé miatt kiolvad a tésztából.
Minden lekvárt így teszek el már 60 éve.
Dédike.
A Dédinek igaza van,az egy nagyon jó módszer.
Amikor a leve eltűnik akkor tegyél bele cukrot és a gáztűzhelyen még kavargasd amíg be nem sűrűsödik,a végén tegyél bele egy kevés szalicilt,ha egy kicsit hűlik akkor rakd üvegekbe,de csak másnap kösd le.És kész,soha nem romlik el.A sütőben 4-6 óráig is főhet rá se kell nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!