Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szilvalekvárt főzök. Milyen...

Szilvalekvárt főzök. Milyen sűrűnek kell lennie, hogy már lekapcsolhassam alatta a gázt?

Figyelt kérdés
Zseléfixet, tartósítót kell bele tenni? Nagyon nem szeretném, ha elromlana, hamár ennyit dolgoztam vele.
2010. aug. 6. 14:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor már alig tudod kavarni, akkor már jó. Nem kell bele sem zseléfix, sem tartósító. Esetleg a tetejére egy késhegynyi.
2010. aug. 6. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Jézusom! Akkor még vagy 3 napig főzhetem, mert igen messze van attól, hogy alig tudjam keverni.
2010. aug. 6. 14:45
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy. :) Néhány óra alatt besűrűsödik. Egyszer csak hirtelen elkezdi.
2010. aug. 6. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

hogy főzted???


a felezett szilvát bele kell rakni egy nagy, előzőleg ecettel kiöblített kondérba és keverés nélkül nagyon kis lángon főzni - max 4-5 óra és besűrűsödik

2010. aug. 6. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
nem kell bele tartositószer..,a benne lévő cukor tartósitja!és igen addig kell keverni amikor már alig tudod kavirnyálni!!:)
2010. aug. 6. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
15:06 -os vagyok, én még cukrot sem teszek bele...
2010. aug. 6. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem kell kondér,mert abban hamarabb leég. Tedd be a sütőbe,és közepes lángon hagyd rotyogni. Félóránként keverd meg. Ha már sűrű,akkor tedd üvegekbe és száraz dunsztba. Zseléfixet ne tégy bele,mert akkor gombócba,sütibe nem tudod tenni a lekvárt,mert a zselé miatt kiolvad a tésztából.

Minden lekvárt így teszek el már 60 éve.

Dédike.

2010. aug. 6. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Hát kedves Dédike!

Akkor itt ezer évig hülye emberek laktak.

[link]

2010. aug. 6. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
2010. aug. 6. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

A Dédinek igaza van,az egy nagyon jó módszer.

Amikor a leve eltűnik akkor tegyél bele cukrot és a gáztűzhelyen még kavargasd amíg be nem sűrűsödik,a végén tegyél bele egy kevés szalicilt,ha egy kicsit hűlik akkor rakd üvegekbe,de csak másnap kösd le.És kész,soha nem romlik el.A sütőben 4-6 óráig is főhet rá se kell nézni.

2010. aug. 6. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!