Szilvalekvárt hogyan? Aki főzött ilyet, adna néhány tanácsot, mert teljesen kezdő vagyok.
Lehet a gázon,ledarálva kavargatva,
vagy sütőben, tepsibe félbevágva x időre berakni és kavargatás nélkül kész. a sütős verziónál ecetet kell aláönteni kicsit így nem ég le..
Amúgy meg a részletekért Google
Köszönöm annak, aki tanácsot adott a főzéshez. Én is rátudok keresni, de a tapasztalatok sokat jelentenek!
Nem értem, hogy aki nem segít, az miért van itt....
Mi megmossuk a szilvát, ledaráljuk, egy bazi nagy üstbe tesszük. Elkezdjük főzni, mikor forr, cukrot adunk hozzá, meg befőzési zselatint - a pontos mennyiségeket nem tudom, de múltkor a 21 kg barackhoz 17 zselatint tettünk, cukrot sajna passz -, kicsit még összeforraljuk, és üvegekbe szedjük.
Kb. egy-másfél óra alatt kész. Cukrot szerintem lehet ízlésre is, meg attól függ, mennyire szeretitek édesen a szilvát.
A válasz megírásának időpontja: ma 08:39
Köszönöm, hogy segítesz!
én a megmosott, kimagozott szilvát teszem fel főzni, botmixerrel pürésítem. beleöntök kb. 2/3ad mennyiségű cukrot (tehát 3 kg szilvához 2 kg cukrot). így nem kell bele más tartósító.
összefőzöm forrástól számítva 5-10perc alatt. kimosott, leszárított üvegekbe töltöm úgy hogy minél kevesebb levegő jusson bele. a forró üvegeket még betakarom, hogy hosszabb ideig maradjanak melegek. aztán másnap már mehet a polcra!
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!